odpocet
4 дни
19 Часове
43 минути
0 секунди

Ножове за хляб

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
8 продукти общо
23 cm - 23 cmИзчисти филтрите
Нож за хляб Amici Wüsthof  23 см
–15 %
402 лв
473 лв
Promo
WU1011301123
Нож за хляб CLASSIC COLOUR 23 см, вкусен сумак, Wüsthof
–15 %
190 лв
224 лв
Promo
WU1061706523
Нож за хляб CLASSIC COLOUR 23 см, розова хималайска сол, Wüsthof
–15 %
190 лв
224 лв
Promo
WU1061706423
Нож за хляб CLASSIC WHITE 23 cм, Wüsthof
–15 %
190 лв
224 лв
Promo
WU1040201123
Нож за хляб CLASSIC COLOUR 23 см, коралова праскова, Wüsthof
–15 %
190 лв
224 лв
Promo
WU1061706323
Нож за хляб CLASSIC COLOUR 23 см, кадифена стрида, Wüsthof
–15 %
190 лв
224 лв
Promo
WU1061706123
Нож за хляб URBAN FARMER 23 см, Wüsthof
–15 %
173 лв
204 лв
Promo
WU1025245723
Нож за хляб CLASSIC COLOUR, 23 см, лилав ямс, Wüsthof
–15 %
190 лв
224 лв
Promo
WU1061706223

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си
91.58%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.