Ножове за фино рязане

14 items total
Японски нож за рязане NAKIRI OKAMI 22,5 cм, Dellinger DNGRSXLKHAUS9
Нож за рязане PROFESSIONAL "S" 20 cм, Zwilling
218 лв
ZW31020200
Нож за нарязване CLASSIC 18 см, Wüsthof
206 лв
WU455018
Нож за нарязване GOURMET 16 см, Zwilling
98 лв
ZW36110161
Карвинг нож KINEO 20 cм, WMF
104 лв
WM1896196032
Нож за рязане FK2 26 cм, de Buyer
Akce Outlet
198 лв –25 %
148 лв
DB428526
Нож Dranger 1905 21 cм, F.Dick
Нож Dranger 1905 21 cм, F.Dick
На склад (3 бр.)
205 лв
FDCK8195621
Нож за рязане ROSE WOOD DAMASCUS 21 см, Dellinger
147 лв
DNGRXZB27RW85CA
Нож за нарязване CLASSIC 26 см, Wüsthof
248 лв
WU452226
Нож за рязане GOURMET 20 cм, Zwilling
98 лв
ZW36110201

Ножове за нарязване - остри ножове за нарязване и рязане

Какво представлява нож за нарязване?

Ножът за нарязване е дълъг нож с тънко острие и заострен или извит връх, предназначен за тънко нарязване на различни видове храни. Ножовете за рязане са доста универсални, но може да си купите и специални ножове за рязане на шунка, сирене или хляб.

Въпреки че повечето ножове за рязане имат остри като бръснач ръбове, не ги използвайте за рязане на кости или по-твърди храни.

Какво да вземете предвид, когато избирате нож за нарязване?

В Kulina ще откриете много висококачествени ножове за рязане на такива производители като Wusthof, Zwilling, Dellinger или F.DICK. Когато избирате нож, вземете предвид:

  • качество на стоманата - материалът, от който е направен ножът за рязане, винаги трябва да се взема под внимание. Изберете висококачествен модел от въглеродна неръждаема стомана, тъй като той гарантира най-добра производителност и издръжливост.
  • дължина на острието - в зависимост от това какво искате да нарежете с ножа, изберете острие с подходяща дължина за идеално тънки резени.
  • удобство на дръжката - уверете се, че ножът ви е удобен и осигурява здрав захват

Как да се грижите за ножа си за рязане?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът за рязане да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа за шунка отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок или стойка за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове
  • да използвате дъска за рязане удобна за работа с ножове