Ножове за фино рязане
3 items total
Ножове за нарязване - остри ножове за нарязване и рязане
Какво представлява нож за нарязване?
Ножът за нарязване е дълъг нож с тънко острие и заострен или извит връх, предназначен за тънко нарязване на различни видове храни. Ножовете за рязане са доста универсални, но може да си купите и специални ножове за рязане на шунка, сирене или хляб.
Въпреки че повечето ножове за рязане имат остри като бръснач ръбове, не ги използвайте за рязане на кости или по-твърди храни.
Какво да вземете предвид, когато избирате нож за нарязване?
В Kulina ще откриете много висококачествени ножове за рязане на такива производители като Wusthof, Zwilling, Dellinger или F.DICK. Когато избирате нож, вземете предвид:
- качество на стоманата - материалът, от който е направен ножът за рязане, винаги трябва да се взема под внимание. Изберете висококачествен модел от въглеродна неръждаема стомана, тъй като той гарантира най-добра производителност и издръжливост.
- дължина на острието - в зависимост от това какво искате да нарежете с ножа, изберете острие с подходяща дължина за идеално тънки резени.
- удобство на дръжката - уверете се, че ножът ви е удобен и осигурява здрав захват
Как да се грижите за ножа си за рязане?
Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът за рязане да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:
- ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
- ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
- за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
- съхранявайте ножа за шунка отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок или стойка за ножове или калъф за ножове
- редовно заточвайте ножа си с помощта на точило за ножове
- да използвате дъска за рязане удобна за работа с ножове