odpocet
1 ден
23 Часове
0 минути
51 секунди

Ножове за белене

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
10 продукти общо
1 ks Изчисти филтрите
Нож за зеленчуци CLASSIC IKON 8 cм, Wüsthof
–15 %
155 лв
183 лв
Promo
WU4006
211012 1464 13 w
–15 %
124 лв
147 лв
Promo
GUDE146413
Нож за зеленчуци CLASSIC 7 cм, Wüsthof
–15 %
120 лв
142 лв
Promo
WU4002
Нож за белене CLASSIC 7 cм, Wüsthof
–15 %
120 лв
142 лв
Promo
WU4062
Нож за белене GRAND GOURMET, WMF
137 лв
WM1889706032
Нож за белене TWIN 5 см, Zwilling
–17 %
19 лв
23 лв
Promo
ZW38040050
210955 2 nuz na zeleninu alpha oak 13 cm hneda gude
–15 %
164 лв
194 лв
Promo
GUDEE46413
210925 6 d464 13 white
–15 %
220 лв
259 лв
Promo
GUDED46413
210907 nuz na zeleninu kappa 13 cm stribrna gude
–15 %
143 лв
169 лв
Promo
GUDE46413

Ножове за белене - вашите малки удобни помощници

За какво служи ножът за белене?

Белещите машини правят точно това, което подсказва името им: те свалят кожата или обелват плодовете и зеленчуците. Те имат късо, гъвкаво, леко извито острие с ръб от вътрешната страна на извивката

Какъв е добрият нож за белене?

  • Повечето ножове за белене се използват предимно за белене на плодове и зеленчуци, поради което трябва да са доста остри.
  • За да се избегне изплъзване и порязване на ръката, дръжката трябва да е ергономична, а изборът на най-добрия материал трябва да бъде внимателно обмислен, за да се осигури контрол над ножа по време на работа.
  • Идеалният материал, който се използва, е изработен от въглеродна стомана или нещо подобно, тъй като той държи добре ръба, лесно се заточва с мокър камък и лесно се хонингова със стоманен прът.

Каква е разликата между ножовете за рязане и за белене?

Въпреки че и двата ножа са малки и могат да бъдат много полезни при работа със зеленчуци, има някои разлики между двата вида ножове:

  • Дължината на острието на ножовете за белене често е от 5 до 10 cm, а на ножовете за рязане - от 7,5 до 12,5 cm.
  • Ножовете за белене са с извити остриета с формата на птичи клюн, идеални за създаване на красиви гарнитури, докато ножовете за рязане са с прави, двойно скосени ръбове.
  • Ножовете за белене се използват предимно за белене на плодове и зеленчуци, докато ножовете за рязане се използват и за почистване на сърцевината на плодове и за нарязване на малки предмети.

За по-добро приготвяне на плодове и зеленчуци можете да разгледате и нашите рендета за зеленчуци, както и резачки за мандолина и белачки.

Как да се грижите за ножа за белене?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате ножът ви за белене да издържи векове, не забравяйте да спазвате тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си
91.64%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.