odpocet
2 дни
1 Час
34 минути
48 секунди

Ножове сантоку

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
15 продукти общо
Черен Изчисти филтрите
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
–57 %
90 лв
210 лв
Promo
ZW1020445
Нож Сантоку PERFORMER 17 см, черен, Wüsthof
–15 %
471 лв
555 лв
Promo
WU1061231317
Нож Сантоку COMFORT K2213644 12,5 cм, неръждаема стомана, Tefal
–25 %
9 лв
12 лв
Promo
TEFK2213644
217262 santoku nuz german black samurai 12 cm cerna dellinger
Ново –21 %
32 лв
41 лв
Promo
DNGRKH272
Нож Сантоку ICE FORCE K2320614 18 см, неръждаема стомана, Tefal
–20 %
28 лв
35 лв
Promo
TEFK2320614
217247 santoku nuz german black samurai 18 cm cerna dellinger
Ново –20 %
60 лв
75 лв
Promo
DNGRKH267
217823 santoku nuz kanetsugu pro m 17 cm cerna dellinger
Ново –20 %
251 лв
314 лв
Promo
DNGR9003
Нож Сантоку IDÉAL 18 cм, с месингови нитове, черен, Lion Sabatier
–20 %
212 лв
266 лв
Promo
LS714780
211024 santoku nuz alpha pom 18 cm cerna gude
–15 %
245 лв
289 лв
Promo
GUDE154618
Нож Сантоку 17 см, с овални жлебове, черен, Victorinox
–15 %
91 лв
108 лв
Promo
VN6852317B
Kategory
Нож Сантоку 1905 18 cм, F.Dick
–15 %
213 лв
251 лв
Promo
FDCK8194218K
Нож Сантоку CHAI DAO CLASSIC 17 см, Wüsthof
–15 %
225 лв
265 лв
Promo
WU1040135617
Нож Сантоку SWISS MODERN 17 см, с овални жлебове, черен, Victorinox
–15 %
112 лв
132 лв
Promo
VN6905317KB

Ножове Santoku - един от най-универсалните ножове в кухнята

Какво представлява ножът Santoku?

Ножът "Сантоку" е много универсален нож със среден размер, който може да се използва за множество кулинарни задачи. Ножът произхожда от Япония и има широко острие без връх, но с тъп гръбнак, който се извива надолу, за да се срещне с предното острие с прав ръб. Дължината му е от 12 до 20 см, няма подпора, има балансирано тегло и е лек за хващане.

Каква е разликата между ножа Santoku и готварския нож?

Домашните готвачи и професионалните готвачи използват ножовете сантоку и готварските ножове за различни задачи за рязане. Какви са разликите между тези два вида ножове? Ножовете Santoku са с по-късо острие от ножовете за готвачи и обикновено имат единичен скос, за разлика от ножовете за готвачи с двоен скос. Тъй като няма връх, той позволява рязане с един-единствен срез надолу, докато при готварския нож трябва да разклащате острието напред. Изберете нож за готвачи, ако предпочитате метода на рязане с люлеене, и нож Santoku, за да режете по-бързо и по-ефективно.

За какво се използва ножът Santoku?

"Santoku" може да се преведе като "три добродетели" или "три приложения", а именно: рязане, нарязване на кубчета и смилане. С него можете да режете много тънки филийки, което прави ястията ви красиви и естетични. Можете да използвате нож Santoku за:

  • разфасоване на месо
  • нарязване на шунка или сирене
  • нарязване, нарязване на парчета или нарязване на кубчета на плодове, зеленчуци и ядки
  • смилане на билки
  • създаване на фини резени

В Kulina ще намерите качествени ножове Santoku, произведени от надеждни марки, които издържат на износване. Проверете ножовете чрез Dellinger или на Forged или Zwilling или първо прочетете нашето подробно ръководство за покупка на нож. Можете да разгледате и нашите най-продавани ножове Santoku тук.

Как да наточим нож Santoku?

Ако използвате ножа си Santoku ежедневно, трябва да го заточвате доста често - поне веднъж на две седмици. Най-добрият метод за заточване на ножа Santoku е с помощта на шлифовъчен камък. Наточете ножа си като обикновен нож - под ъгъл 20 градуса към точилния камък, а ако ножът е с острие Granton, използвайте 15 градуса. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за ножа Santoku?

Ножовете Santoku са доста голяма инвестиция, така че ако искате ножът Santoku да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си
91.64%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.