Ножове сантоку

54 items total
Нож Сантоку KIRITSUKE 18 см, Dellinger
Sale
581 лв –20 %
464 лв
DNGRSXL9303
Нож Сантоку KARASU 11,5 cм, Dellinger
Sale
226 лв –20 %
180 лв
DNGRSXLKH128
Нож Сантоку MANMOSU 18 см, Dellinger
Sale
317 лв –20 %
253 лв
DNGRSXLKH109
Нож Сантоку KINEO 18 cм, WMF
Sale
126 лв –20 %
100 лв
WM1896176032
Нож Сантоку OLIVE 18 см, Forged
Sale
147 лв –20 %
117 лв
FORGEDSDV307427
Нож Сантоку PRO 18 cм, Zwilling
Sale
280 лв –27 %
203 лв
ZW38407181
Нож Сантоку 800DP 18 см, Miyabi
Sale
547 лв –12 %
480 лв
MB54487181
Нож Сантоку 17 см, F.Dick
Sale
1 166 лв –19 %
Нож Сантоку 17 см, F.Dick
На склад (1 бр.)
935 лв
FDCK8164217H
Нож Сантоку EYES 18 см, Dellinger
Sale
157 лв –21 %
124 лв
DNGRSXLKHAUS7
Нож Сантоку SEBRA 18 cм, Forged
Sale
146 лв –20 %
116 лв
FORGEDSDV623521
Нож Сантоку BRUTE 18 см, Forged
Sale
147 лв –20 %
117 лв
FORGEDSDV620155
Up
More products

Ножове Santoku - един от най-универсалните ножове в кухнята

Какво представлява ножът Santoku?

Ножът "Сантоку" е много универсален нож със среден размер, който може да се използва за множество кулинарни задачи. Ножът произхожда от Япония и има широко острие без връх, но с тъп гръбнак, който се извива надолу, за да се срещне с предното острие с прав ръб. Дължината му е от 12 до 20 см, няма подпора, има балансирано тегло и е лек за хващане.

Каква е разликата между ножа Santoku и готварския нож?

Домашните готвачи и професионалните готвачи използват ножовете сантоку и готварските ножове за различни задачи за рязане. Какви са разликите между тези два вида ножове? Ножовете Santoku са с по-късо острие от ножовете за готвачи и обикновено имат единичен скос, за разлика от ножовете за готвачи с двоен скос. Тъй като няма връх, той позволява рязане с един-единствен срез надолу, докато при готварския нож трябва да разклащате острието напред. Изберете нож за готвачи, ако предпочитате метода на рязане с люлеене, и нож Santoku, за да режете по-бързо и по-ефективно.

За какво се използва ножът Santoku?

"Santoku" може да се преведе като "три добродетели" или "три приложения", а именно: рязане, нарязване на кубчета и смилане. С него можете да режете много тънки филийки, което прави ястията ви красиви и естетични. Можете да използвате нож Santoku за:

  • разфасоване на месо
  • нарязване на шунка или сирене
  • нарязване, нарязване на парчета или нарязване на кубчета на плодове, зеленчуци и ядки
  • смилане на билки
  • създаване на фини резени

В Kulina ще намерите качествени ножове Santoku, произведени от надеждни марки, които издържат на износване. Проверете ножовете чрез Dellinger или на Forged или Zwilling или първо прочетете нашето подробно ръководство за покупка на нож. Можете да разгледате и нашите най-продавани ножове Santoku тук.

Как да наточим нож Santoku?

Ако използвате ножа си Santoku ежедневно, трябва да го заточвате доста често - поне веднъж на две седмици. Най-добрият метод за заточване на ножа Santoku е с помощта на шлифовъчен камък. Наточете ножа си като обикновен нож - под ъгъл 20 градуса към точилния камък, а ако ножът е с острие Granton, използвайте 15 градуса. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за ножа Santoku?

Ножовете Santoku са доста голяма инвестиция, така че ако искате ножът Santoku да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си