Ножове сантоку

29 items total
Нож Сантоку KIRITSUKE 18 см, Dellinger
589 лв
DNGRSXL9303
Нож Сантоку KATAI 18 cм, Forged
268 лв
FORGEDSDV620711
Нож Сантоку SEBRA 14 cм, Forged
122 лв
FORGEDSDV623491
Нож Сантоку NORDIC KITCHEN 18 см, Eva Solo
451 лв
ES515402
Нож Сантоку SWISS MODERN 17 см, Victorinox
219 лв
VN6905017KG
Нож Сантоку PRO 18 см, с жлебове, Zwilling
291 лв
ZW38418181
Нож Сантоку OLIVE 18 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV307427
Нож Сантоку SEBRA 18 cм, Forged
145 лв
FORGEDSDV623521
Нож Сантоку BRUTE 18 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV620155
Нож Сантоку CLASSIC IKON CREME 17 см, Wüsthof
310 лв
WU41760
Нож Сантоку FK2 16 см, de Buyer
152 лв
DB428716
Нож Сантоку PROFESSIONAL "S" 18 см, Zwilling
274 лв
ZW31120181
Нож Сантоку CHAI DAO CLASSIC 17 см, Wüsthof
268 лв
WU1040135617
Нож Сантоку KINEO 18 cм, WMF
Нож Сантоку KINEO 18 cм, WMF
На склад (>5 бр.)
114 лв
WM1896176032
Нож Сантоку KATAI 14 cм, Forged
243 лв
FORGEDSDV620681
Нож Сантоку 1905 18 cм, F.Dick
251 лв
FDCK8194218K
Нож Сантоку URBAN FARMER 17 cм, Wüsthof
206 лв
WU1025246017
Нож Сантоку OLIVE 14 см, Forged
122 лв
FORGEDSDV305430
Нож Сантоку INTENSE 18 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV620124
Up
More products

Ножове Santoku - един от най-универсалните ножове в кухнята

Какво представлява ножът Santoku?

Ножът "Сантоку" е много универсален нож със среден размер, който може да се използва за множество кулинарни задачи. Ножът произхожда от Япония и има широко острие без връх, но с тъп гръбнак, който се извива надолу, за да се срещне с предното острие с прав ръб. Дължината му е от 12 до 20 см, няма подпора, има балансирано тегло и е лек за хващане.

Каква е разликата между ножа Santoku и готварския нож?

Домашните готвачи и професионалните готвачи използват ножовете сантоку и готварските ножове за различни задачи за рязане. Какви са разликите между тези два вида ножове? Ножовете Santoku са с по-късо острие от ножовете за готвачи и обикновено имат единичен скос, за разлика от ножовете за готвачи с двоен скос. Тъй като няма връх, той позволява рязане с един-единствен срез надолу, докато при готварския нож трябва да разклащате острието напред. Изберете нож за готвачи, ако предпочитате метода на рязане с люлеене, и нож Santoku, за да режете по-бързо и по-ефективно.

За какво се използва ножът Santoku?

"Santoku" може да се преведе като "три добродетели" или "три приложения", а именно: рязане, нарязване на кубчета и смилане. С него можете да режете много тънки филийки, което прави ястията ви красиви и естетични. Можете да използвате нож Santoku за:

  • разфасоване на месо
  • нарязване на шунка или сирене
  • нарязване, нарязване на парчета или нарязване на кубчета на плодове, зеленчуци и ядки
  • смилане на билки
  • създаване на фини резени

В Kulina ще намерите качествени ножове Santoku, произведени от надеждни марки, които издържат на износване. Проверете ножовете чрез Dellinger или на Forged или Zwilling или първо прочетете нашето подробно ръководство за покупка на нож. Можете да разгледате и нашите най-продавани ножове Santoku тук.

Как да наточим нож Santoku?

Ако използвате ножа си Santoku ежедневно, трябва да го заточвате доста често - поне веднъж на две седмици. Най-добрият метод за заточване на ножа Santoku е с помощта на шлифовъчен камък. Наточете ножа си като обикновен нож - под ъгъл 20 градуса към точилния камък, а ако ножът е с острие Granton, използвайте 15 градуса. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за ножа Santoku?

Ножовете Santoku са доста голяма инвестиция, така че ако искате ножът Santoku да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си