odpocet
1 ден
16 Часове
31 минути
58 секунди

Ножове сантоку

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
60 продукти общо
Нож Сантоку RESIN FUTURE 17 cм, червен, Dellinger
235 лв
DNGRH191
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
–52 %
100 лв
210 лв
ZW1020445
Нож Сантоку SANDVIK RED NORTHERN SUN 18,5 см, Dellinger
196 лв
DNGRKH204
Нож Сантоку KIRITSUKE 18 см, Dellinger
589 лв
DNGRSXL9303
Нож Сантоку OLIVE 14 см, Forged
Outlet –15 %
103 лв
122 лв
FORGEDSDV305430
Нож Сантоку INTENSE 18 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV620124
Нож Сантоку CLASSIC IKON CREME 17 см, Wüsthof
306 лв
WU41760
Нож Сантоку ICE FORCE K2320614 18 см, неръждаема стомана, Tefal
–11 %
31 лв
35 лв
TEFK2320614
Нож Сантоку FK2 16 см, de Buyer
Outlet –30 %
105 лв
150 лв
DB428716
Kategory
211024 santoku nuz alpha pom 18 cm cerna gude
289 лв
GUDE154618
Нож Сантоку BRUTE 18 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV620155
Комплект нож Сантоку и дъска за рязане LAGUIOLE LUXURY, Laguiole LAGSDV-301180
Нож Сантоку COMFORT K2213644 12,5 cм, неръждаема стомана, Tefal TEFK2213644
Нож Сантоку PERFORMER 17 см, черен, Wüsthof
555 лв
WU1061231317
Нож Сантоку KATAI 18 cм, Forged
268 лв
FORGEDSDV620711
Нож Сантоку PINK SPIRIT 18 см, розов, F.DICK
206 лв
FDCK8174218K79
Нож Сантоку KANETSUNE TSUCHIME 16 cм, кафяв, Dellinger
110 лв
DNGRKC952
Нож Сантоку NORDIC KITCHEN 18 см, Eva Solo
439 лв
ES515402
Нож Santoku RESIN FUTURE, 17 см, син, Dellinger
232 лв
DNGRH189
Нож Сантоку PRO 18 cм, Zwilling
256 лв
ZW38408181
Up
Още продукти

Ножове Santoku - един от най-универсалните ножове в кухнята

Какво представлява ножът Santoku?

Ножът "Сантоку" е много универсален нож със среден размер, който може да се използва за множество кулинарни задачи. Ножът произхожда от Япония и има широко острие без връх, но с тъп гръбнак, който се извива надолу, за да се срещне с предното острие с прав ръб. Дължината му е от 12 до 20 см, няма подпора, има балансирано тегло и е лек за хващане.

Каква е разликата между ножа Santoku и готварския нож?

Домашните готвачи и професионалните готвачи използват ножовете сантоку и готварските ножове за различни задачи за рязане. Какви са разликите между тези два вида ножове? Ножовете Santoku са с по-късо острие от ножовете за готвачи и обикновено имат единичен скос, за разлика от ножовете за готвачи с двоен скос. Тъй като няма връх, той позволява рязане с един-единствен срез надолу, докато при готварския нож трябва да разклащате острието напред. Изберете нож за готвачи, ако предпочитате метода на рязане с люлеене, и нож Santoku, за да режете по-бързо и по-ефективно.

За какво се използва ножът Santoku?

"Santoku" може да се преведе като "три добродетели" или "три приложения", а именно: рязане, нарязване на кубчета и смилане. С него можете да режете много тънки филийки, което прави ястията ви красиви и естетични. Можете да използвате нож Santoku за:

  • разфасоване на месо
  • нарязване на шунка или сирене
  • нарязване, нарязване на парчета или нарязване на кубчета на плодове, зеленчуци и ядки
  • смилане на билки
  • създаване на фини резени

В Kulina ще намерите качествени ножове Santoku, произведени от надеждни марки, които издържат на износване. Проверете ножовете чрез Dellinger или на Forged или Zwilling или първо прочетете нашето подробно ръководство за покупка на нож. Можете да разгледате и нашите най-продавани ножове Santoku тук.

Как да наточим нож Santoku?

Ако използвате ножа си Santoku ежедневно, трябва да го заточвате доста често - поне веднъж на две седмици. Най-добрият метод за заточване на ножа Santoku е с помощта на шлифовъчен камък. Наточете ножа си като обикновен нож - под ъгъл 20 градуса към точилния камък, а ако ножът е с острие Granton, използвайте 15 градуса. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижим за ножа Santoku?

Ножовете Santoku са доста голяма инвестиция, така че ако искате ножът Santoku да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си
91.57%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.