Ножове мецалуна
4 items total
Mezzaluna - идеален инструмент за вашите билки
Какво е мецалуна?
Mezzaluna (или нож за рязане на билки) е специален вид нож с едно или две извити остриета и дръжки в двата края, които се използват за люлеене на инструмента напред-назад, докато се режат билките. Mezzaluna е италианска дума, която означава "полумесец", което очевидно се отнася до формата на ножа.
Въпреки че често се използва за смилане на чесън или билки, може да се използва и за рязане на други храни.
Как работи мецалуната?
Мецалуна е вид готварски инструмент, който често има дръжки в двата края на единично или двойно извито острие. Ето как функционира тя:
- Поставете хранителния продукт, който трябва да се нареже, върху дъска за рязане или друга равна повърхност.
- Дръжте мецанулата за дръжките. Острието трябва да е насочено надолу.
- Поставете острието върху предмета и го разклатете напред-назад. Извитото острие на мецаната позволява да се люлее напред-назад, което улеснява бързото и ефективно смилане и нарязване на билки, зеленчуци и други съставки.
Какви са предимствата на мецалуната?
Използването на уред за рязане на билки има следните предимства:
- Мелене и рязане: Ако не знаете как да режете билките с кухненски нож, мецалуната е добра алтернатива за смилане и рязане. Можете да го използвате заедно с хоросан и пестик, за да приготвите вкусно песто или паста.
- Спестяване на време: Ако се работи правилно, можете да нарежете билките с уред за рязане на билки по-бързо, отколкото с нож
- Безопасност: дръжката на mezzaluna осигурява здрав захват и голям контрол над задачата, което я прави по-безопасна от нож
- Универсална употреба: Макар че мецалката обикновено се използва за смилане на билки или чесън, тя може да се използва и за нарязване на други неща като сирене или месо, за смилане на подправки, ако нямате мелничка за подправки, и дори за нарязване на пица.