Нож за зеленчуци GOURMET 10 cм, Wüsthof
Code: WU4060Related products
Product detailed description
Универсалният нож за почистване и рязане на зеленчуци, шалот, лук или билки, без който не може да мине нито една домашна или професионална кухня. Качествен помощник с дължина на острието 10 см и практична дръжка за удобна и безопасна работа.
- Универсалният нож за всяка кухня
- Дължина на острието 10 cm
- Идеален за нарязване и почистване на зеленчуци
Серия Гурме
- Качествени, добре балансирани ножове, произведени в Солинген
- Черната дръжка е изработена от специален синтетичен материал
- Класически външен вид с три нита, който приляга добре в ръката ви
- Използвана е висококачествена немска легирана стомана X50CrMoV15
- Лазерно прецизно отрязани от стоманена лента
- Изцяло метални ядра с дължина на острието 12 см и повече
- Изключителен нож, който се поддържа лесно
- Твърдост 56-57 HRC по скалата на Рокуел
- Прецизно ръчно усъвършенстване и полиране за перфектен ръб
- Стриктен непрекъснат контрол на качеството - острието се проверява с лазер
- Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
- Удължена гаранция срещу производствени и материални дефекти за 15 години
- Серията е получила отличителния знак за качество и хигиена NSF в САЩ
Серията ножове Gourmet представя качествени ножове WÜSTHOF с популярния традиционен дизайн с три нита. Остриетата им са прецизно изрязани с лазер от лента от легирана неръждаема стомана X50CrMoV15. Те се произвеждат на 12 до 14 етапа. Благодарение на използването на висококачествени материали и прецизно шлифоване те се отличават с висока и дълготрайна острота.
Дръжката на ножовете Gourmet е изработена от издръжлив синтетичен материал в типичен дизайн с три нита. Дръжките са проектирани в съответствие с ергономичните изисквания. Висококачествената синтетика може да издържи на миене в съдомиялна машина, но за да се запази качеството на острието, препоръчваме миенето на ръка, което е по-подходящо за висококачествените ножове.
Специалният компютърно контролиран WÜSTHOF процес на заточване на ножовете се използва, за да се поддържа перфектната им острота. Компютърът измерва острието с лазер и дава на робота необходимата информация, за да го наточи перфектно. Компютърно подпомаганото производство осигурява на ножовете изключително висока първоначална производителност на рязане (по цялата дължина на острието) и дълъг експлоатационен живот. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.
Накрая, но не на последно място, трябва да споменем важния сертификат NSF , който серията Classic Ikon получи в САЩ. Целта на NSF е да защитава общественото здраве и околната среда. Той сертифицира, наред с други неща, кухненско оборудване, включително ножове, които не са вредни за човешкото здраве. Дизайнът на продукта също се тества - безопасността на материалите и неговата употреба. Логото на NSF ще откриете върху продукти, които са произведени по природосъобразен начин и не натоварват излишно околната среда.
Използвани технологии и материали
Ножовете WÜSTHOF се произвеждат от висококачествената немска стомана X50CrMoV15, която има около 0,5 процента въглерод и легиращите елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром, те са устойчиви на корозия, което е желателно за кухненските ножове.
Острието е лазерно изрязано от стоманена лента. След това се темперира в продължение на 15 минути при 1070 °C и бързо се охлажда до 60 °C за две минути. Следва закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути), което освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 56-57° по Рокуел и по-висока издръжливост.
Специалният процес на заточване на ножа, наречен PEtec (Precision Edge Technology), осигурява идеален ъгъл на рязане. Това е технология от най-висок клас, при която ножовете се заточват от роботи, които се контролират и наблюдават от компютри. Предимството на този процес е прецизната геометрия по цялата дължина на острието, забележителната и изключително висока първоначална режеща способност на ножа, сравнима с остър като бръснач нож, и не на последно място - дългият живот на острието.
Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключително изпълнение и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл осигурява още по-голяма острота, което прави рязането по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.
Точене на ножове WÜSTHOF
Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се затъпява след продължителна употреба. За да поддържаме и съживяваме острието, ние използваме хромирана заточваща стомана и препоръчваме заточващите камъни WÜSTHOF. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.
Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване, са били начело седем поколения на семейство Wüsthof. Те разполагат с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове се използват 100 робота в почти 40 етапа.
Днес ножовете WÜSTHOF се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление, ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Сами по себе си са кулинарна наслада.
Additional parameters
Category: | Ножове за белене/рязане |
---|---|
Weight: | 0.1 kg |
Размери: | 10 cm |
Дължина на острието: | 10 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Специален нож |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | D |
Производител: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!