Нож за пържоли EPICURE 12 cм, Wüsthof

Code: WU3968
Brand: WÜSTHOF
232 лв
На склад (>5 бр.)

Ножовете EPICURE са инструмент за готвене за всеки, който живее, за да готви. Те ще ви помогнат да преодолеете всички предизвикателства. Те съчетават достойнствата на две велики философии: ефективността и лекотата на японските ножове с немското качество и безопасност. Те са въплъщение на изцяло нов тип нож, който работи с всички стилове на готвене и поставя нов стандарт за функционалност и производителност на качествения нож. Разработването на серията EPICURE последователно следва желанието да се премахне излишното и да се оптимизира необходимото.

Detailed information

Product detailed description

Ножовете EPICURE са инструмент за готвене за всеки, който живее, за да готви. Те ще ви помогнат да преодолеете всички предизвикателства. Те съчетават достойнствата на две велики философии: ефективността и лекотата на японските ножове с немското качество и безопасност. Те са въплъщение на изцяло нов тип нож, който работи с всички стилове на готвене и поставя нов стандарт за функционалност и производителност на качествения нож. Разработването на серията EPICURE последователно следва желанието да се премахне излишното и да се оптимизира необходимото.

Ножът за пържоли EPICURE има здраво, тънко острие. Той има шлифован гръбнак и право острие. Той реже пържоли и котлети без усилие. Подходящ за месо на скара.

Серия EPICURE

  • Висококачествени ковани ножове, произведени в Золинген
  • Перфектно балансиран с уникална ергономичност за лесна работа
  • Нитованата дръжка се адаптира към естественото движение на ръката
  • Дръжката е изработена от специален материал: естествени влакна и смола
  • Използвана е висококачествена немска легирана стомана X50CrMoV15
  • Изключителен нож, който се поддържа лесно
  • Твърдост 58 HRC по скалата на Rockwell
  • Специален компютърен процес на смилане PEtec
  • Прецизно ръчно усъвършенстване и полиране за перфектен ръб
  • Стриктен непрекъснат контрол на качеството - острието се проверява с лазер
  • Иновативна подпора за сигурен захват
  • Плавен преход между предпазителя и дръжката
  • Лесно хигиенично закрепване на дръжките на ножовете
  • Ножовете могат да се мият в съдомиялна машина, но се препоръчва да се мият на ръка
  • Удължена гаранция срещу производствени и материални дефекти за 15 години

Специалната характеристика на серията EPICURE е удължената форма на дръжката и материалът, използван за нейното производство. Дизайнерите са избрали естествени влакна и смола като материал, което им е позволило да предложат на потребителя приятното усещане на дървото и издръжливостта и хигиенната чистота на синтетичните алтернативи. По този начин те съчетават предимствата на двата материала и не натоварват околната среда. По-широката площ на острието не само осигурява по-добър контрол при воденето на ножа , но и помага за бързото и чисто поставяне на храната в съда.

Душата на всеки нож е неговото острие. Серията EPICURE е изработена от едно парче легирана стомана X50CrMoV15. Отличните свойства на тази неръждаема стомана се подобряват допълнително от процеса на закаляване и коване, което повишава ефективността на рязане на ножа и значително удължава живота на острието. Серията EPICURE се отличава с твърдост 58 по Рокуел, идеална за кухненски ножове. Ще харесате ножовете EPICURE заради тяхната висока първоначална острота, която те поддържат дълго време. Остриетата са здрави и също така лесни за заточване.

Специалният компютърно контролиран WÜSTHOF процес на заточване на ножовете се използва, за да се поддържа перфектната им острота. Компютърът измерва острието с лазер и дава на робота необходимата информация, за да го наточи перфектно. Компютърно подпомаганото производство осигурява на ножовете изключително висока първоначална производителност на рязане (по цялата дължина на острието) и дълъг експлоатационен живот. Качеството на острието е високо и, което е по-важно, лесно се подновява.

Използвани технологии и материали

Ножовете WÜSTHOF се произвеждат от висококачествената немска стомана X50CrMoV15, която има около 0,5 процента въглерод и легиращите елементи хром, молибден и ванадий. Благодарение на добавения хром, те са устойчиви на корозия, което е желателно за кухненските ножове.

Прецизните остриета се оформят от стоманена лента чрез коване в матрица. Те се втвърдяват в продължение на 15 минути при 1070 °C и след това бързо се охлаждат до 60 °C за две минути. Следва закаляване (процес на бавно нагряване на материала до 200 °C в продължение на 45 минути), което освобождава острието от вътрешните напрежения и стабилизира мартензитната му структура. Това осигурява на острието оптимално необходимата твърдост от 58° по Рокуел и по-висока издръжливост.

Специалният процес на заточване на ножа, наречен PEtec (Precision Edge Technology), осигурява идеален ъгъл на рязане. Това е технология от най-висок клас, при която ножовете се заточват от роботи, които се контролират и наблюдават от компютри. Предимството на този процес е прецизната геометрия по цялата дължина на острието, забележителната и изключително висока първоначална режеща способност на ножа, сравнима с остър като бръснач нож, и не на последно място - дългият живот на острието.

Стабилното острие и перфектната геометрия на острието осигуряват изключително изпълнение и прецизен контрол при рязане. Острият ъгъл от 15° осигурява още по-голяма острота, което прави рязането още по-приятно. Благодарение на клиновидната кройка, ножът прониква в храната без усилие.

Новопроектираният болстер и неговата иновативна геометрия осигуряват равномерно разпределение на тежестта в центъра на ножа, което го прави по-лесен за работа. Той е интегриран като част от острие, изработено от едно парче стомана. Предпазва пръстите от плъзгане по острието и осигурява прецизен контрол върху ножа.

Ергономичната дръжка , изработена от естествени влакна и смола, е проектирана така, че да упражнява по-голяма тежест върху нарязания обект и по този начин да работи с много по-голяма ефективност. Тя е по-широка в предната трета и се стеснява към задната част. Това е единственият начин да се адаптира към естествения захват на ръката. Същевременно тя гарантира по-голяма безопасност и значително по-лесна употреба. Дръжките са прикрепени към дръжката с два нита. Перфектното свързване на отделните части предотвратява задържането на влага и бактерии.

Точене на ножове WÜSTHOF

Всеки нож трябва да се заточва от време на време, тъй като се затъпява след продължителна употреба. За да поддържаме и съживяваме острието, ние използваме хромирана заточваща стомана и препоръчваме заточващите камъни WÜSTHOF. За по-неопитните предлагаме и шлайфмашини с по-лесно управление. Просто прекарайте острието внимателно през шлифовъчния канал няколко пъти и острието ще бъде възстановено.

Изд. Компанията Wüsthof Dreizackwerk KG е основана в Золинген още през 1814 г. и през 200-те години на нейното съществуване, са били начело седем поколения на семейство Wüsthof. Те разполагат с едни от най-модерните и високоавтоматизирани производствени процеси в света. Например при производството на ножове се използват 100 робота в почти 40 етапа.

Днес ножовете WÜSTHOF се продават в повече от 80 страни по света. Използването на висококачествени материали и съвременни технологии с компютърно управление, ги прави удобни за използване и приготвяне на храна. Сами по себе си са кулинарна наслада.

Additional parameters

Category: Ножове за пържоли
Weight: 0.19 kg
Цвят: Кафяв
Материал: Неръждаема стомана
Размери: 12 cm
Дължина на острието: 12 cm
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Нож за пържоли
Серия: WÜSTHOF EPICURE
K překladu: CZ AUTO
Margin: D
Производител: WÜSTHOF
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: