odpocet
0 дни
4 Часове
46 минути
44 секунди

Ножове за хляб

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
52 продукти общо
Нож за хляб PRO 20 cм, Zwilling
203 лв
ZW38406201
Нож за хляб FK2 CHEF 21 cм, de Buyer
229 лв
DB428121
Нож за хляб KINEO 20 cм, WMF
114 лв
WM1896186032
Нож за хляб CLASSIC LINE, WMF
75 лв
WM1874616030
Нож за хляб GRAND GOURMET 19 cм, WMF
179 лв
WM1889506032
Нож за хляб SEBRA 20,5 cм, Forged
134 лв
FORGEDSDV623439
Нож за хляб BRUTE 20,5 см, Forged
134 лв
FORGEDSDV304075
Kategory
Нож за хляб GOURMET 20 см, Wüsthof
103 лв
WU1035045720
Нож за хляб FIBRE CARBON 2 26 cм, de Buyer
199 лв
DB428626
Нож за хляб CLASSIC IKON 20 cм, Wüsthof
245 лв
WU416620
211009 1 nuz na chleba alpha pom 32 cm cerna gude
526 лв
GUDE143132RL
Нож за сладкиши GOURMET 26 cм, Zwilling
133 лв
ZW36122261
210901 6 nuz na chleba kappa 21 cm stribrna gude
259 лв
GUDE43021
Нож за хляб SWISS MODERN 22 cм, Victorinox
202 лв
VN6907022WG
210916 5 d431 26 white
397 лв
GUDED43126
210949 nuz na chleba alpha oak 32 cm hneda gude
559 лв
GUDEE43132RL
Нож за хляб ELEVATE 10533 20 cм, Joseph Joseph
48 лв
JS10533
Up
Още продукти

Нож за хляб - нож за всяка кухня

Какво прави един нож нож за хляб?

нож за хляб е дълъг нож с назъбено острие. Обикновено тя е достатъчно гъвкава и деликатна, за да запази хляба непокътнат, докато го реже. Назъбеното острие ви позволява да режете мек хляб и да преминавате през кората му без назъбени ръбове и без да смачквате и сплесквате хляба. Този тип нож е един от трите основни ножа за всяка кухня - вижте нашето подробно ръководство за покупка на нож тук.

В Kulina ще намерите качествени ножове за хляб от неръждаема стомана, произведени от надеждни марки като Wusthof, Zwilling или WMF. Можете също така да изберете ковани ножове за хляб от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани ножове за хляб тук.

За какво се използва нож за хляб ?

нож за хляб е много универсален и може да се използва не само за рязане на хляб. Благодарение на назъбеното си острие той е идеален за рязане както на меки сладкиши (бисквитени), така и на плътни сладкиши (фунтови), на всички плодове и зеленчуци с твърда кожа - домати, ананаси, тиква, диня и др.

Как да наточим нож за хляб?

Ножът за хляб трябва да се заточва, но не е необходимо да се заточва толкова често, колкото готварския нож. Не съществува автоматична точило за ножове назъбени точило за ножове , така че трябва да се прави ръчно. За да наточите нож с назъбено острие, ще ви е необходим керамичен или стоманен заточващ прът. Вземете нож за хляб, поставете го върху пръчката и го преместете няколко пъти нагоре-надолу. Трябва да направите това зъб по зъб по целия път на ножа, като внимателно прокарвате пръчката през всяко назъбване. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за нож за хлябси нож за хляб?

Ако искате нож за хляб ви нож за хляб да издържи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте ножа си
91.41%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.