Месарски ножове

3 items total

Месарски нож - универсален нож за месо

Какво представлява месарски нож?

Месарският нож е голям кухненски нож, обикновено с дълго, извито острие, предназначен за клане и разфасоване на големи парчета месо. Той е задължителен за всеки любител на месото и ще бъде чудесно допълнение към сатър, нож за филетиране или нож за обезкостяване.

Каква е разликата между месарски нож и нож на готвачанож?

Както a нож на готвача и месарският нож са много полезни ножове със здрави остриета. месарски нож обаче е специализиран вид кухненски нож, предназначен за рязане на дебели парчета месо. От друга страна, готварските ножове са многофункционални кухненски ножове, които могат да се използват за рязане на различни храни, включително месо.

Обикновено месарски нож има дълго, извито острие с връх, насочен нагоре, а формата му го прави по-добър инструмент за цепене, рязане и разрязване на месо.

Какъв е добрият месарски нож?

Висококачественият месарски нож ще бъде чудесен помощник в кухнята ви. Той трябва да има добър баланс, удобен захват и силно остро острие, което да предлага известна гъвкавост, която да позволява по-лесно придвижване около костите. месарски нож трябва да е доста дълъг, с острие до 33 см.

В Kulina ще намерите традиционни месарски ножове, произведени от такива реномирани производители като Forged, както и универсални ножове за приготвяне на месо, предлагани от Zwilling или WMF. Изберете нож, който най-добре отговаря на нуждите ви, и се уверете, че го поддържате по най-добрия възможен начин, за да можете да се наслаждавате на предимствата му в продължение на години.

Как да се грижите за месарски ножси месарски нож?

Кухненските ножове са сериозна инвестиция, така че ако искате месарските ви ножове да ви служат дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • съхранявайте ножа за шунка отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок или стойка за ножове или калъф за ножове
  • редовно заточвайте сатър си сатър с помощта на точило за ножове
  • използвайте дъска за рязане, която е подходяща за ножове и е достатъчно голяма, за да побере шунката, която искате да нарежете