Купи за сос

1 items total
Дозатор за соев сос BLACK SCROLL 8,5 cм, MIJ
47 лв
MIJC1380

Купички за сос и канички за сос - малки съдове, които имат значение

Какво е купа за сос?

Купата за сос е малка купа, която често се използва за сервиране на сосове и дипове. Обикновено се предлагат в различни размери и форми и са изработени от керамика или порцелан. Обикновено те се използват в ресторанти, кафенета и домакинства за сервиране на кетчуп, горчица, соев сос, салса и други сосове или дипове към основните ястия.

Каничките за сосове са малки канички с дръжка, които се използват за сервиране на топли или студени сосове. Обикновено те са изработени от порцелан, а съвременните кани за сос могат да бъдат изработени и от неръждаема стомана.

В Kulina ще откриете и сосиери - ниски канички с дръжка и форма на лодка, в които се сервира сос или сос. Те са много елегантни и обикновено се използват за официални поводи. Можете да използвате лодка за сос с лъжица за сервиране на сос.

А ако търсите друг вид съдове, не пропускайте да разгледате нашите купи за сервиране, кани за мляко и съдове за сервиране на закуски.

Защо ви е нужен сос към ястието?

Сосът е течна или полутечна смес, която се сервира с храната или се добавя към нея по време на готвене. Сосовете придават на ястието вкус и влага, подобряват текстурата на ястието и правят чинията ви по-красива.

Какви са различните видове сосове?

Съществуват няколко вида сосове, всеки от които се отличава с особен вкус, текстура и съставки. По-долу са изброени някои от най-популярните категории сосове:

  • Сосове на доматена основа: Те включват сос за паста, сос за пица и сос маринара и се създават предимно от домати.
  • Сосовете на кремообразна основа, като например Алфредо, Бешамел и Сос от сирене, се приготвят от сметана, мляко или други млечни съставки.
  • Сосове на основата на сосове: Те се произвеждат от брашно и месни капки и включват говежди сос, свински сос, пилешки сос и пуешки сос.
  • Сосовете на основата на песто, като например песто от рукола, сушени домати и босилек, се приготвят от пресни билки, сирене, ядки и чесън.
  • Люти сосове: Те включват сос Шрирача, сос Табаско и сос Хабанеро и се произвеждат от люти чушки.
  • Сосове на соева основа: Сосът терияки, сосът хойсин и соевият джинджифилов сос са примери за соеви сосове, които се произвеждат от соя.
  • Сокове на основата на плодове: Сосът от манго, ябълковият сос и сосът от червени боровинки са няколко примера за сосове на плодова основа.
  • Сосовете на холандска основа, като холандез, беарнез и майонеза, се приготвят с яйца и масло.

В крайна сметка има няколко разновидности на сосове, всяка от които има отличителен вкус и приложение. Специфичните ви нужди и храната, която приготвяте, ще определят вида на соса, който ще изберете, и ще намерите подходящата купа за сос в Kulina. Предлагаме канички и купички за сос от реномирани марки като MIJ.