Кухненски прибори за обръщане на храна

3 items total
Кухненски обръщач PROFI PLUS, за уок, WMF
54 лв
WM1874966030
Кухненски обръщач PROFI PLUS, WMF
54 лв
WM1871056030
Обръщач за палачинки PROFI PLUS, WMF
43 лв
WM1872496030

Кухненски обръщачи - удобен начин за обработка на гореща храна

Какво представлява обръщачът и за какво се използва в кухнята?

Обръщачът е кухненски инструмент, който се използва за обръщане, обръщане или повдигане на хранителни продукти, като палачинки, яйца, бургери и риба. Обръщачите са основни инструменти във всяка кухня и обикновено се използват за различни техники на готвене, като сотиране, печене на скара и пържене.

Обръщачът се счита за определен вид кухненска шпатула. Може да се използва за сервиране на храна, например при пренасяне на печени продукти от тиган за готвене или тиган за палачинки в чиния за сервиране.

Каква е разликата между шпатула и обръщач?

Понякога термините "шпатула" и "обръщач" се използват като взаимозаменяеми. Въпреки това между тях има няколко технически разлики, някои от които са подчертани по-долу:

Топлинна устойчивост: Както обръщачите, така и шпатулите могат да издържат на високи температури, въпреки че е значително по-вероятно обръщачите да са специално създадени за това. Основното предназначение на металните обръщачи е да обръщат храна върху нагорещени повърхности. Обръщачите са по-подходящи специално за готвене, докато шпатулите могат да се използват както за печене, така и за готвене.

Материал: Силиконовите или гумените шпатули са популярни, докато обръщачите са по-често изработени от метал или неръждаема стомана. Стоманата и другите видове метал са по-устойчиви на топлина, което е от полза за стругарите. Ако обаче трябва да използвате обръщалка за тиган с незалепващо покритие или за повърхност, която не е устойчива на надраскване, трябва да използвате обръщалка или шпатула, изработена от дърво, пластмаса или силикон.

Повърхност: Шпатулите имат различни здрави повърхности, което е показателно за широкия спектър от функции, които могат да изпълняват. Те често се използват за извличане на тесто от купи и за смесване на съставки. Те могат да бъдат напълно плоски или да имат по-висока вдлъбнатина, където се закрепва дръжката. От друга страна, стругарите обикновено винаги имат равна повърхност, тъй като тя най-добре подпомага основната им цел - да влязат под нещо и да го обърнат.

За нас е удоволствие да подбираме ръчно само най-добрите продукти за нашите клиенти на Kulina, поради което нашите кухненски обръщачи идват от реномирани производители като de Buyer, WMF, и Wusthof. А ако имате нужда от още кухненски прибори, разгледайте нашата категория комплекти кухненски прибори за по-единна визия на кухнята.