Касероли

9 items total

Касероли - малки, но необходими съдове за всяка кухня

Какво представляват тенджерите за готвене?

Касеролите са ниски съдове, които обикновено могат да се използват както на печката, така и във фурната. Те са по-широки от високите и обикновено са с капак и две малки дръжки. Те често се наричат ниски тенджери, касероли, френски фурни или холандски фурни.

За какво използвате съдове за готвене ?

Съдовете за готвене са много гъвкави и са задължителна част от всяка кухня. Те могат да се използват за:

  • готвене на супи, задушени ястия, печени ястия, сосове
  • приготвяне на ястия с една тенджера във фурната
  • затопляне на малки порции храна
  • приготвяне на храна за един или двама души

Кой съдове за готвене да изберете?

В Kulina ви предлагаме широка гама от ниски саксии, изработени от различни материали, произведени от надеждни марки и предназначени за различни интериорни стилове. Ако не знаете коя касерола да изберете, прочетете нашето подробно ръководство за пазаруване на тенджери тук и разгледайте нашите касероли от WMF, Zwilling, Tefal или Smeg.

Нашият съвет: Ако търсите малки ниски тенджери, разгледайте колекцията Mini на WMF, с ниски тенджери, изработени от висококачествен и изключително издръжлив Cromargan® (неръждаема стомана 18/10) и оборудвани с универсална основа TransTherm®, подходяща за всички видове готварски печки. А високото гланцово покритие със сигурност ще придаде елегантност на кухнята ви!

Как да се грижите за саксиите си?

Знаете ли, че повечето хора купуват нови саксии само два или три пъти през живота си? Понякога сме склонни да купуваме кола по-често, отколкото саксии! Ето защо си струва да инвестирате във висококачествени тенджери и да се наслаждавате на тяхната функционалност години наред и всеки път, когато готвите. И ако инвестирате пари във висококачествени съдове, трябва да се погрижите за тях по подходящ начин. Как да се грижите за саксиите си?

  • винаги четете инструкциите на производителя преди първата употреба и се уверете, че не поставяте съдовете си в съдомиялна машина, ако това не е препоръчано,
  • не използвайте метални прибори, които могат да надраскат повърхността на тенджерите, а дървени или силиконови прибори за готвене ,
  • избягвайте да оставяте мръсни съдове за една нощ или да ги накисвате за дълго време (особено съдове от неръждаема стомана),
  • ако искате да се отървете от петната по повърхността на съдовете от неръждаема стомана, почистете ги с препарат за почистване на неръждаема стомана,
  • избягвайте да почиствате съдовете с керамично покритие със стоманена вълна,
  • почиствайте железните си съдове веднага след употреба и не използвайте сапун, защото металът е порест и може да поеме аромата на химикалите,
  • избягвайте температурния шок, не поставяйте горещи съдове в студена вода и т.н,
  • не гответе киселинни храни (като домати) в чугунени съдове,
  • не подреждайте тенджерите и тиганите с покритие един върху друг, тъй като това може да доведе до надраскване и начупване. Окачете ги на куки или ги поставете отстрани.