Капаци за тигани
Капак за тигана
Необходим ли е капак за тигана?
Въпреки че повечето тигани за пържене се предлагат без капак, може да се нуждаете от такъв, ако искате:
- да доведете нещо до кипене или до кипене
- задържат топлината и влагата
- готвят по-бързо и в резултат на това използват по-малко енергия
- поддържайте кухнята си чиста, тъй като капакът на тигана предотвратява разпръскването на маслата от пърженето и покриването на стените и работните плотове с мазни петна
Ако ви е необходим капак за вашия тиган, непременно измерете диаметъра на тигана (от вътрешния ръб) и купете капак, съответстващ на тази обиколка.
Можете да избирате между стъклени или метални капаци за тигани с различни форми и размери. Прозрачните стъклени капаци за тигани, които предлагаме в Kulina, улесняват контрола на процеса на готвене, а някои от тях имат специални отвори, които позволяват на парата и топлината да излизат навън. Можете също така да изберете метален капак за тиган, ако той е по-подходящ за вашия комплект тигани. А ако търсите универсален капак, който да е подходящ за тигани с различен диаметър, можете да изберете и универсален защитен капак, който предотвратява пръскането на мазнина при пържене и поддържа кухнята чиста, независимо от диаметъра на съда или тигана.
Ако искате да сте сигурни, че кухнята ви ще остане чиста и красива дълго време, разгледайте също така нашата оферта от подложки и кухненски текстил, които ще направят кухненското ви пространство стилно и добре организирано.