Нож Сантоку 6000MCT 18 см, Miyabi
Code: MB34074181Related products
Product detailed description
"Всеки японски готвач вярва, че душата му става част от ножа от момента, в който започне да работи с него. Никога не бива да слагаш душата си в съдомиялна машина!"
Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач
Изключително острият нож SANTOKU с автентично японско острие е най-известният нож за инструменти в азиатски стил. С право го наричат ножът на трите добродетели. Той се справя отлично с рязане, нарязване и накълцване. Всеки втори нож, продаван в Япония, е нож SANTOKU. Като основен инструмент на японското кулинарно изкуство, този нож бързо придобива популярност в Европа. Приготвянето на японско суши се превърна в мода и SANTOKU е идеалният нож за приготвянето му. Широкото и дълго острие с фин ръб позволява равномерно разпределение на силата, което прави рязането прецизно и удобно. По-високият фасет намалява триенето, което прави рязането по-прецизно. SANTOKU е идеалният спътник при работа с месо, риба, зеленчуци и плодове. Ще оцените ненадминатите свойства на ножа, например при рязане на лук. Удобната ергономична дръжка пасва идеално в ръката. Ножът е задължителен при приготвянето на ястия по азиатски рецепти.
Дължина на острието 18 cm.
Серията ножове MIYABI 6000MCT съчетава перфектна функционалност, уникален дизайн и естетика. Техните впечатляващи свойства ще бъдат оценени от всеки професионалист и от начинаещия ентусиаст в готвенето. Японските ножове са уникални най-вече заради дизайна на острието и дръжката си. Всеки отделен нож е резултат от автентична изработка в "Града на ножовете" Секи. Изключително твърдата прахообразна стомана Micro Carbide MC63 сърцевина е обвита в 2 слоя стомана. Специалното покритие на острието Tsuchime е ръчно ковано, текстурираната повърхност създава функционален оригинален вид. Цучиме в Япония се сравнява с луната, която се отразява на повърхността на океана. Получените вдлъбнатини ефективно предотвратяват залепването на нарязаните съставки, а ножът е изключително мощен. За постигането на още по-добри свойства на стоманата е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който то се замразява при -196 °C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост от 63 по Рокуел. Ножът е симетрично ръчно шлифован. Традиционното ръчно заточване Honbazuke е доказано от стотици години работа на майстори ножари. Това е многоетапен процес на шлифоване, при който ножът първо се заточва с вертикално и хоризонтално въртящ се шлифовъчен камък и накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Здравата дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka, е не само перфектно балансирана , но и стабилна по размер. Тъмният нюанс на дървото оставя впечатление за лукс. Използваният естествен материал отлично символизира японското уважение към природата. Изисканата декорация на дръжката се крие в детайлите в азиатски стил - крачето с логото от неръждаема стомана, декоративният щифт с мозаечна текстура и златно-червената линия носят силно естетическо преживяване.
- Изключително твърда стоманена сърцевина от микрокарбид MC63 с прахово покритие
- Твърдост 63 по Рокуел
- CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване / закаляване чрез замразяване
- 3 слоя стомана
- Повърхност на острието от цучиме - ръчно изкована
- Автентична, тясна японска форма
- Симетрично сечение
- Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
- Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
- Ергономична и стабилна дръжка, изработена от екзотичното дърво Cocobolo Pakka
- Перфектен баланс за удобна работа с ножа
- Основа от неръждаема стомана с лого
- Не е предназначена за миене в съдомиялна машина
Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове, точно в сърцето на японската индустрия за ножове.
Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.
Препоръки и поддръжка:
- Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
- Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
- Избягвайте да огъвате ножа
- За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
- Защита на острието от удар
- Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
- За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
- Съхранявайте ножа на безопасно място
Additional parameters
Category: | Японски ножове |
---|---|
Weight: | 0.36 kg |
Размери: | 18 cm |
Дължина на острието: | 18 cm |
Бройки в комплекта: | 1 ks |
Вид / Тип: | Японски и Сантоку нож |
Серия: | MIYABI 6000MCT |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Производител: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!