Японски ножове

20 items total
Нож на готвача CHEF MANMOSU 23 см, Dellinger
353 лв
DNGRSXLKH108
Нож на готвача RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH165
Нож на готвача GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH166
Нож Сантоку CULLENS GERMAN SAMURAI 17 cм, Dellinger DNGRXZB13SS7
Японски нож на готвача PETTY 15 см, Dellinger DNGRSXL9302
Японски нож на готвача SUJIHIKI 24 см, Dellinger DNGRSXL9309
Нож за зеленчуци NAKIRI 17 см, Dellinger
63 лв
DNGRSXLPO2500200
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Нож за рязане KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cм, Dellinger DNGRSXLKH134
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Нож на готвача SAMURAI 20 см, Dellinger
259 лв
DNGRSXLKHP8
Японски нож RESIN FUTURE 15 cм, син, Dellinger
147 лв
DNGRH190
Нож на готвача BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH164
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger DNGRSXLKHP8B
Японски нож RESIN FUTURE 15 cм, червен, Dellinger DNGRH192

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си