odpocet
4 дни
11 Часове
52 минути
49 секунди

Японски ножове

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
17 продукти общо
Дамаска стомана Изчисти филтрите
Японски нож на готвача KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cм, Dellinger
–20 %
97 лв
122 лв
Promo
DNGRSXL2005
Нож на готвача SAMURAI 20 см, Dellinger
–20 %
207 лв
259 лв
Promo
DNGRSXLKHP8
Нож за рязане KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cм, Dellinger
–20 %
200 лв
251 лв
Promo
DNGRSXLKH134
Нож за зеленчуци SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 см, Dellinger
–20 %
182 лв
228 лв
Promo
DNGRKHOK7C
Сръбски кухненски нож VG-10 ZED ONE 19,5 cм, Dellinger
–20 %
401 лв
502 лв
Promo
DNGRSXLKH35
Нож на готвача GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
–20 %
200 лв
251 лв
Promo
DNGRKH166
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Ново –20 %
182 лв
228 лв
Promo
DNGRDCKBJCH8
Нож на готвача BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
–20 %
200 лв
251 лв
Promo
DNGRKH167
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
–20 %
176 лв
220 лв
Promo
DNGRSXLKHP8B
Японски нож на готвача SAKIMARU 27 см, розово дърво, Dellinger DNGRXZF270
Японски нож на готвача PETTY 15 см, Dellinger
–20 %
352 лв
440 лв
Promo
DNGRSXL9302
Нож на готвача RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
–20 %
200 лв
251 лв
Promo
DNGRKH165
Kategory
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
–20 %
251 лв
314 лв
Promo
DNGR8594195884092
Нож на готвача CHEF MANMOSU 23 см, Dellinger
–20 %
282 лв
353 лв
Promo
DNGRSXLKH108
Японски нож на готвача SUJIHIKI 24 см, Dellinger
–20 %
559 лв
699 лв
Promo
DNGRSXL9309
Нож на готвача BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
–20 %
197 лв
247 лв
Promo
DNGRKH164
Японски нож CHAI DAO DAMASCUS, 16 см, кафяв, Güde
–15 %
3 820 лв
4 495 лв
Promo
GUDEDA774216

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си
91.59%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.