odpocet
2 дни
1 Час
21 минути
11 секунди

Японски ножове

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
8 продукти общо
MIYABI 6000MCT Изчисти филтрите
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 6000MCT 9 см, Miyabi
–10 %
336 лв
374 лв
Promo
MB34072091
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT 20 см, Miyabi
–10 %
562 лв
625 лв
Promo
MB34073201
Нож Сантоку 6000MCT 18 см, Miyabi
–10 %
562 лв
625 лв
Promo
MB34074181
Японски нож за рязане SUJIHIKI 6000MCT 24 см, Miyabi
–10 %
585 лв
650 лв
Promo
MB34078241
Японски нож за хляб 6000MCT 23 см, Miyabi
–10 %
564 лв
627 лв
Promo
MB34076231
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 6000MCT 13 см, Miyabi
–10 %
395 лв
439 лв
Promo
MB34072131
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT 24 см, клен, Miyabi
–10 %
647 лв
719 лв
Promo
MB34073241
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT, 16 см, MIYABI
–10 %
459 лв
510 лв
Promo
MB34073161

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си
91.64%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.