Японски ножове

58 items total
Японски танто нож RED SPIRIT 21 cм, F.Dick
206 лв
FDCK8175321
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 14 см, Miyabi MB34381141
Японски нож за рязане CHUTOH 5000MCD 16 см, Miyabi MB34372161
Нож на готвача RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH165
Нож за зеленчуци NAKIRI 17 см, Dellinger
63 лв
DNGRSXLPO2500200
Японски нож на готвача SUJIHIKI 24 см, Dellinger DNGRSXL9309
Японски нож за месо GYUTOH 5000MCD 67 20 см, клен, Miyabi MB34401201
Нож на готвача BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH167
Нож на готвача CHEF MANMOSU 23 см, Dellinger
353 лв
DNGRSXLKH108
Японски нож Gyutoh 5000FCD 20 cм, Miyabi
501 лв
MB34681201
Японски нож NAKIRI 5000FCD 17 см, Miyabi
501 лв
MB34685171
Японски нож за хляб 5000MCD 23 см, Miyabi
993 лв
MB34376231
Нож за рязане KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cм, Dellinger DNGRSXLKH134
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT, 16 см, MIYABI MB34073161
Японски нож Gyutoh 5000MCD 24 см, Miyabi
1 044 лв
MB34373241
Японски нож за рязане SUJIHIKI 5000MCD 24 см, Miyabi MB34378241
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
517 лв
YAX35519
Японски нож за рязане SUJIHIKI 4000FC 24 см, Miyabi MB33950241
Японски нож на готвача PETTY 15 см, Dellinger DNGRSXL9302
Японски нож Накири 5000MCD 17 см, Miyabi
993 лв
MB34375171
Up
More products

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си