Японски ножове

64 items total
Японски танто нож RED SPIRIT 21 cм, F.Dick
218 лв
FDCK8175321
Японски нож за месо GYUTOH 5000MCD 67 20 см, клен, Miyabi MB34401201
Японски нож Gyutoh 5000MCD 24 см, Miyabi
1 832 лв
MB34373241
Японски нож за хляб 5000MCD 23 см, Miyabi
1 581 лв
MB34376231
Китайски нож ZEN, 18 см, черен, Yaxell
508 лв
YAX35519
Нож на готвача RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH165
Японски нож на готвача KIRITSUKE EYES 20 cм, Dellinger DNGRSXLKHAUS8K
Японски нож Накири 5000MCD 17 см, Miyabi
993 лв –19 %
800 лв
MB34375171
Нож на готвача CHEF MANMOSU 23 см, Dellinger
344 лв
DNGRSXLKH108
Японски нож на готвача SUJIHIKI 24 см, Dellinger DNGRSXL9309
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000MCD 14 см, Miyabi MB34381141
Японски нож за месо GYUTOH 7000D 20 см, Miyabi
561 лв
MB34543201
Японски нож Сантоку 5000MCD 18 cм, Miyabi
1 086 лв
MB34374181
Нож на готвача BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger DNGRKH167
Японски нож за месо GYUTOH 7000D 24 см, MIYABI
675 лв
MB34543241
Японски нож Gyutoh 5000FCD 20 cм, Miyabi
555 лв
MB34681201
Up
More products

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си