odpocet
1 ден
18 Часове
21 минути
17 секунди

Японски ножове

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
28 продукти общо
Японски нож Изчисти филтрите
Нож за зеленчуци SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 см, Dellinger
228 лв
DNGRKHOK7C
Японски нож RESIN FUTURE 15 cм, син, Dellinger
139 лв
DNGRH190
Японски нож RESIN FUTURE 15 cм, червен, Dellinger
139 лв
DNGRH192
Японски нож на готвача KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cм, Dellinger
122 лв
DNGRSXL2005
Нож на готвача RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRKH165
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger
314 лв
DNGR8594195884092
Нож на готвача BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 см, Dellinger
220 лв
DNGRKH206
Нож за рязане KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRSXLKH134
Сръбски кухненски нож VG-10 ZED ONE 19,5 cм, Dellinger
502 лв
DNGRSXLKH35
Нож на готвача GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRKH166
Японски нож на готвача SUJIHIKI 24 см, Dellinger
699 лв
DNGRSXL9309
Японски нож SHOTOH 13 см, кафяв, Lion Sabatier
47 лв
LS3502346
Kategory
Японски нож GYUTO/CHEF KANETSUN E TSUCHIME 18 cм, кафяв, Dellinger
110 лв
DNGRKC951
Японски нож на готвача SAKIMARU 27 см, розово дърво, Dellinger DNGRXZF270
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger
353 лв
DNGR8595705405981
Японски нож ЯНАГИБА 24 см, кафяв, Lion Sabatier
76 лв
LS3502344
Японски нож CHAI DAO DAMASCUS, 16 см, кафяв, Güde
4 495 лв
GUDEDA774216
Японски нож на готвача PETTY 15 см, Dellinger
440 лв
DNGRSXL9302
Нож за зеленчуци NAKIRI 17 см, Dellinger
63 лв
DNGRSXLPO2500200
Нож на готвача BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRKH167
Японски нож DEBA 18,5 см, кафяв, Lion Sabatier
113 лв
LS3502345
Нож на готвача BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
247 лв
DNGRKH164
177767 2 japonsky nuz bread samurai 19 5 cm na pecivo dellinger
220 лв
DNGRSXLKHP8B
Up
Още продукти

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си
91.62%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.