odpocet
1 ден
20 Часове
29 минути
10 секунди

Японски ножове

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
84 продукти общо
Японски нож на готвача SUJIHIKI 24 см, Dellinger
699 лв
DNGRSXL9309
Японски нож на готвача KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cм, Dellinger
122 лв
DNGRSXL2005
Японски нож CHAI DAO DAMASCUS, 16 см, кафяв, Güde
4 495 лв
GUDEDA774216
Нож на готвача SAMURAI 20 см, Dellinger
259 лв
DNGRSXLKHP8
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 5000FCD 13 см, Miyabi
345 лв
MB34680131
Нож Yanagiba RED SPIRIT 24 cм, F.Dick
174 лв
FDCK8175724
Сръбски кухненски нож VG-10 ZED ONE 19,5 cм, Dellinger
502 лв
DNGRSXLKH35
Японски танто нож RED SPIRIT 21 cм, F.Dick
206 лв
FDCK8175321
Японски Нож Сантоку FIBRE KARBON 2 17 см, de Buyer
229 лв
DB428117
Нож на готвача GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRKH166
Нож на готвача RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRKH165
Нож на готвача CHEF MANMOSU 23 см, Dellinger
353 лв
DNGRSXLKH108
Kategory
Японски нож за зеленчуци SEBRA 17,5 см, Forged
146 лв
FORGEDSDV623460
Японски нож ЯНАГИБА 24 см, кафяв, Lion Sabatier
76 лв
LS3502344
Японски нож за зеленчуци SHOTOH 6000MCT 9 см, Miyabi
374 лв
MB34072091
Японски нож за месо GYUTOH 5000FCD 16 см, Miyabi
437 лв
MB34681161
Японски нож за месо GYUTOH 7000D 20 см, Miyabi
509 лв
MB34543201
Японски нож за хляб 5000FCD 24 см, Miyabi
501 лв
MB34686241
Японски нож за рязане SUJIHIKI 5000MCD 24 см, Miyabi
956 лв
MB34378241
Японски нож Сантоку 5000MCD 18 cм, Miyabi
956 лв
MB34374181
Нож на готвача BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cм, Dellinger
251 лв
DNGRKH167
Японски нож за месо GYUTOH 5000FCD 24 см, Miyabi
576 лв
MB34681241
Японски нож за месо GYUTOH 6000MCT 20 см, Miyabi
625 лв
MB34073201
Японски нож за рязане SUJIHIKI 6000MCT 24 см, Miyabi
650 лв
MB34078241
Up
Още продукти

Японски ножове - остри като меч

Какво представляват ножовете в японски стил?

Японските ножове имат дълго и тънко острие със заострен връх и първоначално са били използвани за рязане на тънки резени сурова риба и приготвяне на суши. Те са по-леки, чувстват се по-балансирани в ръката и са идеални за прецизни задачи. Те са изработени от по-твърда и по-тънка стомана - неръждаема стомана или хагане, която е същият вид стомана, от която се изработват японските мечове. Дръжките на японските ножове са изработени от твърдо дърво.

За какво се използват японските ножове?

Японските ножове - благодарение на дългите си и тънки остриета - могат да се използват за рязане на риба или големи парчета месо (особено за пържоли). Съществуват много видове специфични японски ножове (като Gyutou, Yanagi, Usuba или Deba), които могат да се използват за всякакви прецизни задачи - от обезкостяване на пиле, през филетиране на риба до тънко нарязване на зеленчуци.

В Kulina ще намерите качествени японски ножове, произведени от надеждни марки като Dellinger или MIYABI. Можете също така да изберете ковани японски ножове от холандската марка Forged или да разгледате нашите най-продавани японски ножове тук.

Как се заточва японски нож?

Японските ножове могат да бъдат с двойно или с единично острие (традиционни). Те са изработени от твърда стомана, която всъщност е по-лесна за заточване от меката стомана, използвана за западните ножове. За да наточите ножа си в японски стил, се нуждаете от шлифовъчен камък. Можете също така да занесете ножа си на специалист.

Как да се грижите за японския си нож?

Японските ножове са доста голяма инвестиция, така че ако искате японският ви нож да ви служи дълго, спазвайте тези прости правила за почистване и съхранение на ножовете:

  • ножовете често са подходящи за миене в съдомиялна машина, но ви препоръчваме да почиствате ножа си на ръка, тъй като препаратите за миене в съдомиялна машина могат да повредят повърхността на стоманеното острие
  • ако ножът е с дървена дръжка, не го слагайте в съдомиялна машина
  • за да предотвратите изсъхването на дървените дръжки, редовно ги намазвайте с ленено масло или пчелен восък
  • когато режете с японски нож, не режете директно върху твърди повърхности, като каменен плот, мивка от неръждаема стомана, чиния или дъски за рязане, изработени от стъкло, керамика, бамбук и други твърди материали. Меката пластмасова дъска за рязане е най-добрата
  • съхранявайте ножа си отделно, за да не се затъпят остриетата му. Използвайте блок за ножове или калъф за ножове.
  • редовно заточвайте ножа си
91.55%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.