Японски нож за месо GYUTOH 4000FC 20 см, Miyabi

Code: MB33951201
Brand: MIYABI
356 лв
На склад (1 бр.)

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Detailed information

Product detailed description

"Кухня, в която не можеш да намериш добър нож, не е кухня."

Масахару Моримото, експерт по японската кухня и готвач

Изключително острият японски нож GYUTOH впечатлява със здравото си острие с автентична японска форма. Ножът има изключителна сила на рязане и е идеален за рязане и нарязване на кубчета месо. По-високият връх е подходящ за рязане в стил люлка/плъзгане.С острие, дълго 20 см, и изрязана част, съединяваща го с дръжката, здравата осмоъгълна дръжка пасва добре на ръката и увеличава сигурността на захвата. Ножът на GYUTOH е придобил популярност и сред готвачите в западния стил.

Спецификации: дължина на острието 20 см

Удоволствието от готвенето започва с подготовката, където ножът играе ненадмината водеща роля. Японските ножове от серията MIYABI 4000FC ще ви преведат грациозно през всички ритуали на приготвянето на храната. Ножовете с традиционни дръжки са разработени с акцент върху елегантността и за максимална практичност и безопасност.

Острието е изработено от двойно закалена хромирана стомана FC61. За да се постигнат още по-добри свойства, е използван уникален процес на закаляване CRYODUR®, при който стоманата се замразява при -196°C. Полученият материал се отличава с изключителна твърдост. Традиционният процес на ръчно заточване Honbazuke се е доказал в продължение на стотици години в дейността на майсторите ножари. Това е многоетапен процес на шлифоване, при който ножът първо се заточва с вертикално и хоризонтално въртящ се шлифовъчен камък и накрая острието се полира с кожен хонинговащ колан. Симетричното заточване и ръбът Katana осигуряват лесно проникване през суровините. Изрязаната част, свързваща острието с дръжката, предпазва пръстите от приплъзване по острието.

Осмоъгълната дръжка осигурява перфектен контрол над рязането и ефективна опора по време на ползване. Абасоновото дърво е естествено издръжливо и стабилно благодарение на високата си степен на зърнистост. Декоративният щифт на дръжката е красив елемент. Перфектният баланс на ножа осигурява комфорт и предотвратява умората на ръката. Ножовете MIYABI 4000FC напълно ще задоволят желанието ви за прецизен инструмент с японски произход.

  • Изработен от двойно закалена хромирана стомана FC61
  • Твърдост 61 по Рокуел
  • CRYODUR® - уникален метод за втвърдяване/закаляване чрез замразяване
  • 2-слойно острие
    • Защита от разрязване увеличава безопасността при използване
  • Автентична, тясна японска форма
  • Острие с ръб Katana
  • Симетрично сечение
  • Уникално трифазно ръчно шлайфане Honbazuke
  • Високо запазване на острието, устойчивост на корозия и оптимална гъвкавост
  • Удобна дръжка от дървесината pakka
  • Осмоъгълна форма, импрегнирано дърво
  • Перфектен баланс за удобна работа с ножа
  • Декоративен щифт
  • Гравирано лого
  • Не е предназначена за миене в съдомиялна машина
  • Доживотна гаранция за производствени дефекти на острието

Красотата и прецизността са основните черти на японската култура и същата философия зачита и марката MIYABI от Секи, центъра на японските прибори за хранене от 14-ти век насам. Японският традиционен производител на ножове е съчетал своята прецизна изработка с доказаните производствени процеси и стандарти на немската марка ZWILLING J. A. HENKELS. По този начин бизнес групата ZWILLING успя да разшири портфолиото си със собствено производство на автентични японски ножове точно в сърцето на японската ножарска индустрия.

Изработването на японски мечове е традиция в страната на изгряващото слънце от много векове. Самурайските мечове са били и са обект на възхищение, заради уникалната си елегантност, острота, красота и техническо съвършенство. Прецизно изработените инструменти MIYABI с автентични японски остриета, са достоен наследник на тази традиция. Зашеметяващата, почти "хирургическа" острота на ножовете запазва текстурата на използваните суровини. Бъдете взискателни като японските готвачи и целта ви винаги ще бъде идеално вкусно изглеждащо ястие.

Препоръки и поддръжка:

  • Не използвайте ножовете за рязане на изключително твърди съставки, като например замразени храни
  • Не излагайте ножа на продължителен контакт с вода или сол
  • Избягвайте да огъвате ножа
  • За да се запази остротата на ножа, е препоръчително след употреба да се измие ръчно със слаб препарат и да се подсуши веднага
  • Защита на острието от удар
  • Ако не използвате ножа дълго време, е препоръчително да го увиете в сух плат или вестникарска хартия. Маслото от мастилото, използвано за печатането на вестниците ще предпази острието от евентуална корозия
  • За допълнителна грижа, острието може да се избърше с кърпа, напоена с течно масло, което увеличава устойчивостта му на корозия
  • Съхранявайте ножа на безопасно място

Additional parameters

Category: Японски ножове
Weight: 0.28 kg
Размери: 20 cm
Дължина на острието: 20 cm
Бройки в комплекта: 1 ks
Вид / Тип: Японски и Сантоку нож
Серия: MIYABI 4000FC
K překladu: CZ AUTO
Margin: E
Производител: MIYABI
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: