Вкусната пържола започва с качествено месо. Потърсете отлежало говеждо месо, в идеалния случай от висок филек или стек от филе. Важен е така нареченият мрамор - тънкият слой мазнина между мускулните влакна, който осигурява сочност и вкус. Нарежете месото с остър нож на филийки с височина 2,5 - 4 cm.
Извадете месото от хладилника и го оставете на стайна температура за около 30 минути до един час, преди да го изпечете. Това ще осигури равномерно покафеняване.
Перфектната пържола се нуждае от наистина висока температура. Pan Така че загрейте на висока температура, докато започне да пуши, това може да отнеме 5-10 минути, дори повече за чугунените тигани. Уверете се, че месото е наистина горещо, преди да го поставите в тигана. Само така месото няма да залепне за тигана и да образува характерна коричка.
Внимавайте за усилвателя
Въпреки че може да се изкушите да използвате бустера на индукционен плот, за да спестите време, този път го оставете настрана. Тиганът наистина се нуждае от висока температура, но използването на бустер рискува да повиши температурата толкова бързо, че той да прегрее и да се повреди необратимо. Освен това турбонагряването може да доведе до неравномерно разпределение на топлината и съответно до неравномерно приготвена пържола.