Най-добрите тигани за пържоли

Защо домашната ви пържола няма вкуса на тази от любимия ви ресторант? Тайната може би е в тигана. Сочна вътрешност и перфектна коричка? Единственият начин да постигнете това е с подходящия тиган. Повечето професионални готвачи препоръчват за пържоли тиган от стомана или чугун. Ще обясним защо и ще разгледаме предимствата и недостатъците на други материали.

Сравни
panve na steak ocel
panev na steak litina
panev na steaky nerez
panev na steaky neprilnava
Стоманен тиган за пържоли
Чугунен тиган за пържоли
Тиган от неръждаема стомана за пържоли
Тиган с незалепващо покритие за пържоли
Топлопроводимост
Висока
Висока, дълго задържаща се топлина
Висока
Добър
Тегло
Тежък
Много тежък
Среден
Олекотен
Поддръжка
Взискателни, изискват редовна поддръжка
Взискателен, изисква редовно смазване
Лесен за почистване в съдомиялна машина
Лесен за почистване в съдомиялна машина
Цена
Среден
Обикновено по-високи
Средно до високо
Средно до ниско
steakove panvicky
Тигани за пържоли:
Материали в повече подробности

Стомана: Той е по-лек от чугуна, но все пак е доста тежък. Предимството му е, че се нагрява бързо и разпределя топлината равномерно по цялата повърхност, което го прави идеален инструмент за приготвяне на месо. Дори и при стоманения тиган за пържоли обаче трябва да се спазват определени правила за почистване и последваща грижа. Прочетете всичко за стоманените тигани.

Литий:
Тя е тежка, но в същото време много издръжлива и най-вече може да поддържа стабилна висока температура за дълго време, което е от съществено значение за приготвянето на пържоли и други меса. При чугунените тигани за пържоли трябва да вземете предвид, че те изискват специална поддръжка. Разберете повече за чугунените тигани.

Неръждаема стомана: Панелът за пържоли от неръждаема стомана е чудесен избор за всички удобни готвачи, тъй като съчетава предимствата на бързото и равномерно нагряване, сравнително лесното почистване и лесната поддръжка. Искате да знаете повече за тигани от неръждаема стомана?

Незалепващи повърхности: Ако сте привърженик на незалепващите повърхности, изберете титаниев тиган за пържоли например. Той гарантирано ще ви хареса, защото е лек и лесен за почистване, като повечето производители дори посочват, че може да се мие в съдомиялна машина. Но истината е, че тиганите с незалепващо покритие не са подходящи за достигане на много високи температури, които са от съществено значение за приготвянето на перфектни пържоли. Познавате тиганите с незалепващо покритие.


Най-добрите тигани за пържоли според мненията на нашите клиенти

Нашият съвет
Прочетете също
->
jak pripravit steak
Как да приготвите перфектната пържола
Приготвянето на перфектната пържола е комбинация от качествени съставки, подходящ тиган, правилна техника и търпение. Като следвате тези стъпки, ще постигнете резултат, който ще зарадва не само вас, но и всеки гастроном на вашата трапеза.
jak vybrat panev na steak
Когато избирате тиган за пържоли, не забравяйте за:
  • Размер: Изборът на размера зависи единствено от това за колко души ще готвите. Не забравяйте, че колкото по-малък е тиганът, толкова по-лек ще бъде той, толкова по-лесно ще се почиства, а също и ще се съхранява.
  • Съвместимост: Не забравяйте да проверите дали тиганът за пържоли е подходящ за вашия тип котлон.
  • Оребряване: Ако си вземете грил тиган за пържоли, той ще има типично оребряване на дъното, за да се намали рискът от залепване на месото по време на готвене.

mytí steakové pánve

Как да почистим тигана след печене на пържоли на скара?

Литий: След като изстине, избършете с хартиена кърпа или почистете с твърда четка, за да отстраните остатъците от храна. Не използвайте почистващи препарати. След това подсушете и намажете тигана с масло.

Стомана: След като изстине, избършете с хартиена кърпа, а ако това не е достатъчно, почистете с топла вода и мека гъба, като избягвате абразивни материали. След това подсушете и можете да разтриете с масло.

Неръждаема стомана: След като изстине, отстранете по-големите остатъци от храна и след това измийте с топла вода и малко препарат върху мека гъба. Накрая подсушете добре.

Незалепваща повърхност: Използвайте мека гъба и мек почистващ препарат или поставете в съдомиялната машина. Избягвайте всякакви абразивни почистващи препарати. Изсушете добре.

Винаги спазвайте инструкциите на производителя, когато почиствате тигана си за пържоли.

steakove panve de buyer
Кои са най-добрите тигани за пържоли

Известни тигани за пържоли De Buyer въглеродна стомана са френски класически изделия, които остават за поколенията.

Тигани за пържоли WMFПо-специално гамата PROFI RESIST съчетава първокласно немско качество, иновативен дизайн и дълъг експлоатационен живот.

Френски чугунен гигант Staub<}Той може да се справи дори с най-взискателните задачи за готвене и е напълно идеален за тези, които търсят тиган за пържоли за цял живот.
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ
Най-често задаваният въпрос
Кой е най-добрият тиган за пържоли?
Най-добрият избор за приготвяне на пържоли е чугунен или стоманен тиган.
Колко време трябва да се загрява тиганът за пържоли?
Разбира се, това зависи от материала, но като цяло тиганът за пържоли трябва да се загрее предварително за 5-10 минути. Ако се съмнявате дали тиганът е достатъчно горещ, можете да капнете малка капка вода върху него. Ако тя се изпари веднага, тиганът е готов.
Мога ли да използвам тиган за пържоли на индукционен плот?
Да, много тигани за пържоли са съвместими с индукционни котлони. Винаги проверявайте информацията за съвместимост, предоставена от производителя.
Колко време трябва да се пече пържолата?
Времето за пържене зависи от дебелината на пържолата и желаната степен на готовност. В общи линии:
  • Рядко: 2-3 минути от всяка страна.
  • Средно изпечено: 3-4 минути от всяка страна.
  • Средна степен: 4-5 минути от всяка страна.
  • Добре изпечено: 5 минути или повече от всяка страна.
Как да разберете кога пържолата е готова?
Стиснете месото с пръст, ако е меко като пръста ви, е рядко, ако е по-твърдо като носа ви, е средно.