Искате да приготвите пържола с картофи и зеленчуци от началото до края в един съд? Тогава тиганите за фурна са за вас. Те могат да се справят както с пърженето, така и с печенето и все пак издържат на високи температури. Нека ги разгледаме по-отблизо, за да знаете какво да търсите при готвене.
В идеалния случай използвайте тиган, който е обозначен като "безопасен за фурна" или има символ на фурната върху него. Ако не намерите такъв, вземете решение за материала на тигана и дръжката, както и за най-високата температура, която е безопасна за съда. Тези стойности обикновено са между 200 °C и 260 °C, като някои тигани са подходящи за печене на скара до 300 °C.
За информация относно пригодността на фурната или температурните граници, вижте в спецификацията на продукта. Тиганите за фурна не само гарантират, че ще приготвите желаната храна в тях, но и че те ще издържат безопасно на високи температури и няма да загубят свойствата си заради тях.