odpocet
6 дни
7 Часове
54 минути
30 секунди

Френска преса

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
15 продукти общо
Френска преса за кафе KULT, WMF
–20 %
146 лв
183 лв
WM0630796030
Френска преса за кафе LUXE 600 мл, Leopold Vienna
–20 %
64 лв
80 лв
LV01536
Френска преса за кафе NORDIC KITCHEN 1л, Eva Solo
–19 %
157 лв
196 лв
ES502754
Френска преса за кафе 1л, Leopold Vienna
–20 %
48 лв
60 лв
LV01533
Френска преса за кафе LUXE 350 мл, Leopold Vienna
–20 %
48 лв
60 лв
LV01535
Кафеварка LASZLO 1л, сребриста, Philippi
–11 %
273 лв
310 лв
PHP135004
Френска преса за кафе 350 мл, Leopold Vienna
–20 %
31 лв
39 лв
LV01534
Френска преса за кафе 350 мл, мед, Leopold Vienna
–20 %
48 лв
60 лв
LV01529
Френска преса за кафе 600 мл, лъскава, Leopold Vienna
–20 %
40 лв
50 лв
LV117013
Френска преса за кафе 800 мл, мед, Leopold Vienna
–20 %
64 лв
80 лв
LV01519
Френска преса за кафе EM77 1л, бяла, Stelton
–18 %
125 лв
153 лв
SN811
Kategory
Френска преса за кафе EM77 1л, черна, Stelton
–5 %
145 лв
153 лв
SN812

Френска преса - приготвяне на кафе с максимален вкус с минимални усилия

Какво представлява френската преса и как работи?

Френската преса, често наричана пресовка или пресовка с бутало, е проста кафеварка, която използва цилиндрична стъклена или пластмасова чаша и стоманено бутало с фин мрежест филтър.

За да приготвите кафе с френска преса, поставете грубата утайка в касеролата, залейте я с гореща вода и оставете сместа да попие известно време. След това кафето и утайката се разделят и утайката се изтласква на дъното на кафеника, като се потапя постепенно надолу.

Крайният резултат е кафе с богат вкусов профил, пълноценно и кремообразно. Тъй като не е филтрирано, нефилтрираното кафе има по-високо съдържание на масла и утайки в сравнение с кафето, приготвено чрез други техники на приготвяне, което може да му придаде малко зърнеста текстура.

В Kulina, ние разполагаме с най-добрите кафемашини за френска преса от реномирани производители като Leopold Viena, WMF, и Stelton.

Колко време се вари кафе във френска преса?

Загряването на водата и грубото смилане на кафеените зърна са първите стъпки при приготвянето на кафе във френска преса. Изсипете горещата вода върху утайката от кафе във френската преса, като се уверите, че тя е напълно покрита.

След като разбъркате сместа, я накиснете за четири-пет минути. Изсипете току-що приготвеното кафе в предпочитаната от вас чаша, след като внимателно натиснете буталото, за да отделите кафето от земята.

Каква е разликата между кафето, приготвено в Френска преса за кафе , и кафемашината за еспресо?

Основните разлики между кафето, приготвено в Френска преса за кафе , и кафемашината за еспресо, са следните:

  • Метод на приготвяне: Френската преса е вид потапяща се кафеварка, при която утайката от кафето се накисва в гореща вода за няколко минути, преди да бъде пресована и отделена от свареното кафе. Машината за еспресо използва налягане за извличане на кафе от фино смлени зърна.

  • Размер на смилане: Кафето, приготвено във френска преса, изисква едро смилане, докато еспресото изисква много фино смилане. По-финото смилане позволява на водата да премине бързо през утайката на кафето, което създава силно и концентрирано кафе.

  • Сила на кафето: Еспресото е концентрирана порция кафе с високо съдържание на кофеин и силен аромат. Кафето, приготвено във френска преса, е по-малко концентрирано и има по-мек вкус.

  • Крема: Еспресото има слой каймак, който представлява кремообразна пяна с цвят на карамел на върха на чашата. Кафето от френска преса няма слой пяна.

  • Оборудване: Кафемашините за френска преса са прости и евтини, докато еспресо машините обикновено са по-скъпи и изискват повече умения за работа.

Ако търсите още начини за приготвяне на кафе, разгледайте нашата селекция от кафемашини за капково кафе, кафемашини за бавно капково кафе и съдове за еспресо.

91.40%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.