Форми за хляб и правоъгълни форми за печене

20 items total
Комплект за печене на хляб, 2 бр., кафяв, Lékué LKE3000028SURM017
Форма за хляб XBAKE 25 cм, синя, стомана, Guardini GD13025PBSGNAM
Форма за тестени изделия 30 x 10,8 cм, de Buyer DB471630
Форма за тестени изделия 28 см, кафява, Lékué LKE1210528M10M017
Форма за тестени изделия 25 см, кафява, Lékué LKE2410525M10M017
Форма за тестени изделия 25 х 10,8 см, de Buyer DB471625

Форми за хляб и хлебчета - за домашен хляб и други сладки или кисели домашни сладкиши

Какво представляват тавите за хляб и хляб?

Формите за хляб, наричани често форми за хляб, са вид форми за сладкиши, които обикновено са правоъгълни и имат дълбоки стени, които позволяват втасването на тестото. Те са предназначени предимно за печене на хляб, но могат да се използват и за печене на различни други ястия, като например кюфтета, лимонов сос, терини, бананов хляб и различни хлебчета и пастети.

Какво трябва да вземете предвид, когато купувате тиган за хляб и хлебчета?

  • Размер: Решете какъв вид хляб ще печете най-често. В Kulina ще намерите традиционни форми за хляб с висок купол, по-дълги или по-къси форми за хляб, както и силиконови форми за багети или хлебчета.
  • Материал: Алуминий, чугун, силикон и керамика са популярни материали, използвани за изработката на тигани за хляб.
  • Характеристики: Перфорираните отвори насърчават циркулацията на въздуха за по-хрупкава коричка, а капакът ще запази хляба в хубав квадратен вид.

За редовното печене на хляб и хлебни сладкиши Kulina предлага разнообразие от тави за хляб от първокласни марки като de Buyer, Emile Henry, Eva Solo и Lékué. Много от нашите тигани за хляб имат незалепващо покритие, което улеснява изваждането на хляба или сладкиша от тигана.

Коя е идеалната тава за печене на хляб?

При печенето на хляб трябва да се използва подходящата тава, за да се изпече хлябът последователно и да се образува прекрасна външна коричка. Формата за хляб или хлебче с високи ръбове, които позволяват на хляба да се надигне, е предназначена специално за печене на хляб. За равномерно нагряване и лесно изваждане използвайте тиган за хляб от алуминиева стомана с незалепващо покритие. Тавата с капак ще предотврати надигането на хляба, което ще доведе до получаване на квадратен хляб с равномерна структура и дълбока златиста коричка.

За предпочитане ли е метална тава за печене на хляб?

Металните тигани са предпочитан метод за печене за повечето пекари. Металните тави за хляб лесно и бързо провеждат топлината, като я пренасят през тавата и след това в тестото, за да се изпекат хлябовете по-равномерно.

Готови ли сте да започнете да печете хляб? Можете да използвате професионална тава за хляб от богатата колекция от професионални съдове за печене на Kulina, за да опростите процеса.