odpocet
3 дни
16 Часове
39 минути
9 секунди

Дъски за рязане

Покажи филтрите
Покажи филтрите
Сортирай по
48 продукти общо
Дърво Изчисти филтрите
Дъска за рязане, 43 x 29 см, кафяв, акациева дървесина, Continenta
–15 %
CONT4821
Дъска за рязане, комплект от 3 бр., кафяв, дърво, Brabantia
–14 %
173 лв
203 лв
Promo
BRAB260780
Дъска за рязане 50 x 35 cм, Wüsthof
–15 %
225 лв
265 лв
Promo
WU7296
Дъска за рязане, 36,5 x 25 см, кафяв, акациева дървесина, Continenta
–15 %
CONT4850
Дъска за рязане LOG, 39,5 x 30 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta
–15 %
CONT4860
Дъска за рязане, 36 x 23 см, кафяв, дърво, Continenta
–15 %
48 лв
57 лв
Promo
CONT4811
Дъска за рязане VLAJKA L 40 см, дъб, UBRD
–30 %
205 лв
294 лв
Promo
UBRD114LDU
Дъска за рязане и сервиране NORDIC KITCHEN 22 x 44 cм, Eva Solo
–19 %
110 лв
137 лв
Promo
ES520410
Дъска за рязане, 50 x 32,5 см, с чекмеджета, кафяв, дърво, Continenta
–15 %
CONT4028
Дъска за рязане, 42,5 x 29 см, кафяв, акациева дървесина, Continenta
–15 %
CONT4851
Дъска за рязане L 40 x 25, дърво, Miyabi
–10 %
254 лв
283 лв
Promo
MB34535300
Kategory
Дъска за рязане и сервиране BUTTER, комплект 4 бр., Nicolas Vahé
–20 %
NV106660110
Дъска за рязане PURE, 58 x 20 см, орехово дърво, Jack & Lucy
Outlet –30 %
123 лв
177 лв
Promo
JL675051091767
Дъска за рязане LOG, 48 x 36 x 6 см, кафяв, акациево дърво, Continenta
–15 %
230 лв
271 лв
Promo
CONT4861
Дъска за рязане 62 x 46,5 cм, дърво, Continenta
–15 %
122 лв
144 лв
Promo
CONT3096
Дъска за рязане 35 х 20 см, дърво, MIYABI
–10 %
185 лв
206 лв
Promo
MB34535200
Дъска за рязане, 26 x 16,5 см, кафяв, дърво, Continenta
–15 %
28 лв
33 лв
Promo
CONT4810
Дъска за рязане, 35 x 25 см, кафяв, дъбова дървесина, Zwilling
–27 %
75 лв
104 лв
Promo
ZW35123-200
Up
Още продукти

Дъска за рязане – една от основните принадлежности в кухнята

За какво служи дъската за рязане?

Дъската за рязане е една от основните кухненски принадлежности, използвани като безопасна повърхност за нарязване или кълцане на храна. Дъската се използва и за прехвърляне на нарязаната храна от кухненския плот в тенджера или купа, а понякога и за сервиране на ястия на трапезата. (моля, прочететенашето пълно ръководство за пазаруване, ако искате да разберете кои са 10 основни неща за кухнята, в които си струва да инвестирате).

Какви видове материали се използват при дъските за рязане?

Дървото и пластмасата са най-разпространените материали, използвани при дъските за рязане. Понякога можете да попаднете и на стъклени дъски за рязане, които са лесни за почистване, но не са безопасни и подходящи за остриетата на вашите ножове.

Прекалено абразивната повърхност има потенциала лесно да затъпи острието на ножа поради крехката си структура. Необходим е мек, хигиеничен и неабразивен материал за подходящата дъска за рязане, но в същото време той не трябва да бъде прекалено мек или чуплив.

  • Дърво

Дървените дъски за рязане имат някои огромни предимства пред пластмасовите. Те са самовъзстановяващи се, което ги прави дълготрайни за употреба кухненски принадлежности. Дървесината и по-специално твърдата (като клен или акация) е финозърнеста и капилярното действие на тези зърна отвежда течността, улавя и унищожава бактериите, когато дъската изсъхне след почистване. Поради антисептичните качества на материала, дървото се използва и за направата на дъски за сирене.

  • Бамбук

Бамбукът – въпреки че технически е трева, споделя много свойства с дървото, включително здравина, издръжливост и антимикробни свойства. Бамбуковите дъски за рязане имат естествени антимикробни свойства, които убиват бактериите, дори тези, които проникват през повърхността, така че ако харесвате външния вид на бамбукова дъска за рязане, не се колебайте да ги изпробвате.

  • Пластмаса

За разлика от дървото, пластмасовите дъски позволяват миене с по-абразивни почистващи препарати или в съдомиялна машина, без да се повреди дъската или да останат почистващи препарати, които впоследствие да замърсят храната.

По-голямата част от висококачествените пластмасови дъски от полиетилен с висока плътност също са безопасни за вашите ножове, въпреки че пластмасовата дъска за рязане не трябва да се използва с назъбен нож, тъй като може значително да съкрати живота на продукта.

Какво трябва да имате предвид при избора на дъска за рязане?

Когато избирате дъска за рязане за вашата кухня, не забравяйте, че имате нужда от повече от една дъска. В идеалния случай трябва да имате отделна дъска за рязане на месо, риба, хляб и зеленчуци. При избора на продукта вземете под внимание следното:

  • безопасна ли е дъската за рязане за вашите ножове
  • има ли антибактериални свойства
  • може ли да се мие в съдомиялна машина
  • колко време ще издържи
91.62%
от нашите клиенти биха дали препоръка за нас.
Обща оценка:
Време за доставка:
Прегледност на магазина:
Обслужване / комуникация:
Kulina.bg заслужиха титла Коректен магазин по силата на действителни мнения от клиентите си досега.