3 items total

Други кухненски инструменти - гответе като професионалист

Какво представляват кухненските инструменти?

Кухненските инструменти, както вероятно добре знаете, са ръчни уреди, които се използват предимно в кухнята за приготвяне на храна - всички тях ще намерите на уебсайта Kulina, в категорията кухненско оборудване, но тук имаме и допълнителни кухненски инструменти, включени в категорията, за да улесним готвенето, печенето, почистването и съхранението. Дори най-простите дейности, като прецеждането на паста или измерването на сухи съставки, могат да бъдат трудни без подходящо кухненско оборудване и прибори, затова се уверете, че сте събрали цялото необходимо оборудване. Можете да прочетете и нашето ръководство за пазаруване на 10 основни кухненски принадлежности тук.

Нашата колекция от кухненски инструменти включва всичко - от мецани до обикновени инструменти като ножици. На адрес Kulina можете да си набавите всички необходими консумативи за кухнята от водещи марки като WMF, Zwilling, Eva Solo, и др.

Какви са наличните видове кухненски инструменти и за какво служат?

В сайта Kulina се предлага богат избор от кухненски инструменти, като някои от тях са изброени по-долу:

  • Отварачки за консерви: Те пробиват капака на кутията, за да я отворят.
  • Пилинги: Бележката е кухненски инструмент, който се използва за лесно отстраняване на външната кожа или кората на плодовете и зеленчуците.
  • Кухненски ножици: Тези многофункционални инструменти се използват в кухнята за различни задачи, включително рязане на месо, рязане на билки и отваряне на опаковки.
  • Чукове за месо: С тях месото се сплесква или удря, за да стане по-меко.
  • Пинтове за търкаляне: Това са инструменти за сплескване и разточване на тестото за печене или пържене.
  • Минохвъргачки: Тези инструменти се използват за смилане на храна, особено на подправки и билки.
  • Инструмент за фламбиране: Те се използват в ефектния кулинарен метод на изгаряне на течности на алкохолна основа в храната за придаване на вкус и ефект.
  • Кошници за готвене на пара: Те се използват за готвене на пара на зеленчуци, морски дарове или други храни, като се поставят в кошницата над вряща вода.
  • Кухненски щипки те са също така многофункционален кулинарен инструмент, който се използва за държане, обръщане и сервиране на различни ястия.
  • Мецалуни: Тези двуръчни извити ножове се използват за рязане на билки, зеленчуци и други предмети.
  • И накрая, имаме шишове за барбекю това са дълги дървени/метални пръчки, които се използват за нанизване и приготвяне на месни или зеленчукови ястия.