Белачки за зеленчуци

13 items total
Белачка за домати, черна, Victorinox
12 лв
VN76075
Белачка за зеленчуци INGENIO, Tefal
21 лв
TEFK2071014
Белачка за домати INGENIO K2074014, Tefal
21 лв
TEFK2074014
Белачка за зеленчуци INGENIO, Tefal
21 лв
TEFK2071814
Белачка за зеленчуци, F.Dick
12 лв
FDCK8252500
Белачка за зеленчуци, черна, Victorinox
12 лв
VN760733
Белачка за зеленчуци, черна, Victorinox
14 лв
VN50103
Белачка за зеленчуци TWIN, черна, Zwilling ZW38185060

Белещи машини за зеленчуци - задължителна част от вашата кухня

Какво представлява белачката за зеленчуци?

Бележката за зеленчуци е кухненски инструмент, който се използва за белене на плодовете и зеленчуците. Той има остро като бръснач острие, което се плъзга по повърхността на зеленчука, остъргвайки кожата пестеливо и оставяйки вътрешността на месото.

В Kulina ви предлагаме белачки за зеленчуци от реномирани марки като Victorinox, WMF, и Joseph Joseph.

За какво се използва белачката за зеленчуци?

Белещите машини за зеленчуци се използват не само за отстраняване на кожата на зеленчуци като картофи, моркови, патладжан, манго или тиква.

Те могат да се използват и за бръснене на тънки резени шоколад или сирене и за нарязване на зеленчуци на лентички, които могат да се използват като зеленчукова паста или в салати.

Често обелваните зеленчуци включват картофи, моркови, краставици, тиквички, ябълки и круши. Не забравяйте обаче, че не всички зеленчуци трябва да се обелват, а някои от тях, като цвеклото или сладките картофи, могат да бъдат дори по-хранителни, когато се приготвят и консумират с кожата.

Какви са разликите между Y-Pe и страничната белачка?

Името на Y-пилинга идва от формата му - прилича на буквата Y. Той има дълга, права дръжка с острие, което в края си е леко наклонено. Острието, което често е изработено от неръждаема стомана, има прав, остър ръб, който леко се извива към края. Тъй като острието лесно се приспособява към формата на продукта, а малкият завой в края помага за отстраняване на всякакви петна или очи, Y-белещите машини са отлични за белене на зеленчуци като картофи и моркови.

От друга страна, острието на страничната белачка е успоредно на дръжката и обелва зеленчуците отстрани. Острието често е назъбено или назъбено, което го прави идеално за белене на зеленчуци с твърда кора, като тиква или тиква с масло. Работата с него изисква малко повече усилия, отколкото с Y-образна белачка, тъй като острието е перпендикулярно на дръжката и е по-трудно да се движите по завои.

Ако обичате да консумирате зеленчуци, може би ще се заинтересувате и от нашата селекция от кухненски рендета и нарязвачи, електрически чопъри и шредери и кухненски роботи.