Белачки за зеленчуци

4 items total
Белачка за зеленчуци PROFI PLUS, WMF
34 лв
WM1871396030
Ренде за цитрусови плодове PROFI PLUS, WMF WM1871436030
Белачка за зеленчуци PROFI PLUS, въртяща, WMF WM1871556030

Белещи машини за зеленчуци - задължителна част от вашата кухня

Какво представлява белачката за зеленчуци?

Бележката за зеленчуци е кухненски инструмент, който се използва за белене на плодовете и зеленчуците. Той има остро като бръснач острие, което се плъзга по повърхността на зеленчука, остъргвайки кожата пестеливо и оставяйки вътрешността на месото.

В Kulina ви предлагаме белачки за зеленчуци от реномирани марки като Victorinox, WMF, и Joseph Joseph.

За какво се използва белачката за зеленчуци?

Белещите машини за зеленчуци се използват не само за отстраняване на кожата на зеленчуци като картофи, моркови, патладжан, манго или тиква.

Те могат да се използват и за бръснене на тънки резени шоколад или сирене и за нарязване на зеленчуци на лентички, които могат да се използват като зеленчукова паста или в салати.

Често обелваните зеленчуци включват картофи, моркови, краставици, тиквички, ябълки и круши. Не забравяйте обаче, че не всички зеленчуци трябва да се обелват, а някои от тях, като цвеклото или сладките картофи, могат да бъдат дори по-хранителни, когато се приготвят и консумират с кожата.

Какви са разликите между Y-Pe и страничната белачка?

Името на Y-пилинга идва от формата му - прилича на буквата Y. Той има дълга, права дръжка с острие, което в края си е леко наклонено. Острието, което често е изработено от неръждаема стомана, има прав, остър ръб, който леко се извива към края. Тъй като острието лесно се приспособява към формата на продукта, а малкият завой в края помага за отстраняване на всякакви петна или очи, Y-белещите машини са отлични за белене на зеленчуци като картофи и моркови.

От друга страна, острието на страничната белачка е успоредно на дръжката и обелва зеленчуците отстрани. Острието често е назъбено или назъбено, което го прави идеално за белене на зеленчуци с твърда кора, като тиква или тиква с масло. Работата с него изисква малко повече усилия, отколкото с Y-образна белачка, тъй като острието е перпендикулярно на дръжката и е по-трудно да се движите по завои.

Ако обичате да консумирате зеленчуци, може би ще се заинтересувате и от нашата селекция от кухненски рендета и нарязвачи, електрически чопъри и шредери и кухненски роботи.